G.Skill har inte bara visat upp sin nya SandForce SSD-serie under CeBIT man har även passat på att presentera nya Sandy Bridge-optimerade DDR3-minnesmoduler. G.Skill RipjawsX kommer med frekvenser på upp till 2 300 MHz, samtidigt som minneslatenserna hålls på mycket aggressiva nivåer för maximal minnesprestanda.

G.Skill visade upp två olika RipjawsX-paket där ledorden var prestanda för varje paket. Instegsmodellen i nya RipjawsX serien har en specificerad klockfrekvens på 2 133 MHz och till detta kommer latenser på CL6. Väljer man istället storebror med 2 300 MHz minnesfrekvens får man nöja sig med trots allt mycket fina CL7 i latenser, något som ska göra minnesmodulerna ypperligt passande för Intels P67-plattform.

När G.Skills nya RipjawsX moduler hittar ut på marknaden och till vilket pris finns det ännu inga uppgifter på.

ripjawsx

ripjawsper

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
FadderullanME4MEGhostleaderTempelRatAta[BK] Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
RatAta[BK]
Medlem
RatAta[BK]

Kan nån ge mig en förklaring på varför man ska välja dessa istället för ett par billiga 1600MHz minnen för en tredjedel av priset?

Tempel
Medlem
Tempel

Det som är intressant är ju volten.

Ratata, ienda anledningen är väl om man tävlar i OC. I övriga fall finns det bättre ställen att lägga pengarna på för att få bättre prestanda.

Jörgen Andersson
Medlem
Jörgen Andersson

Man undrar ju när någon skall börja och sälja G.Skill i Sverige?

Köpte ett par G.Skill Ripjaws X 2133 9-10-9 27 (1,50v) till mitt SB system från England, går lika bra att köra i 1600 7-7-7 21 1N på endast 1,50 volt, fungerar underbart 🙂

Henry de Kruijf
Medlem

Aggresiva latenser? … tycker 7-10-10-28 är rätt löjligt.Såhär höga frekvenser + slappa latenser har man i min mening ingen nytta av. Varken i vanligt folk eller överklockare tjänar på att köra såhär. Mycket bättre vore det med 1600 6-6-6-21 eller 1866 7-7-7-24 om man vill köra aggressivt. Räcker dock fullständigt med 1333 8-9-8 i vanliga fall. Sen när det gäller överklockning så är det endast ett par platformar som faktiskt klarar av sånna här höga minnsfrekvenser. Kör man AMD eller Sandy Bridge så ligger man oftast under 2200 gränsen.. och kör man i7 Bloomfield så måste man räkna med 4600… Läs hela »

Fadderullan
Medlem
Fadderullan

Det här med att lära sig hur minneslatenserna fungerar och vad som är bäst för oc har jag haft svårt att lära mig dock.. Har inte hittat så mycket ’bra’ om just den delen, finns det någon bra guide som förklarar detta så man själv kan använda sig av det i framtiden? 🙂

En oc på 2300 låter ganska bra i mina öron, men det går att få högre med andra latenser om jag förstått rätt ?