Vi hoppar ännu en gång in i tidsmaskinen och ger oss tillbaka till maj månad år 2010 där de stora snackisarna vad bland annat Geforce GTX 465 som äntligen lanserades, Window 7 hade en gigantisk användarbas och NordicHardware gjorde en av många renoveringar till hemsidan.

Med NordicHardwares tjugonde födelsedag som närmar sig tar vi en titt på vad som var våra populäraste artiklar denna månad för tio år sedan. I april 2010 var det bland annat Intel Sandy Bridge, Radeon HD 5970 med 4 gigabyte minne och Systembolaget som slogs ut av McAfee som var några av de hetaste ämnena.

Vad hände då under maj månad 2010? Låt oss ta en tillbakablick!

 

NordicHardware renoverar

Under år 2020 har vi på NordicHardware arbetat med att uppdatera vår hemsida för ett med strömlinjeformat utseende. Vi har även uppdaterat vår logotyp för första gången på hela 16 år. År 2010 bjöd även det på uppdateringar till vår hemsida. Här gällde bland annat en ny layout för sajten i sin helhet som skulle ge en mer överskådlig startsida och nya funktioner för skribenter att använda för att strömlinjeforma det redaktionella arbetet.

 

Nvidia lanserar Geforce GTX 465

Tänka sig att det är så längesedan Nvidias GTX 400-serie var det senaste inom grafikkort. Under maj månad 2010 lanserade Nvidia instegsmodellen Geforce GTX 465 som skulle fick kämpa mot AMD:s Radeon HD5850 om marknaden för instegskort.

 

Intel tar 32 nm-teknik till ultraportabla datorer

Idag har vi processorer baserade på sju nanometers tillverkningsteknik inuti bärbara datorer. År 2010 däremot gjorde 32 nanometers tillverkningsteknik premiär i bärbart utförande. Dessa skulle enligt Intel erbjuda upp till 32 procent bättre prestanda samtidigt som strömförbrukningen skulle sänkas med 15 procent. Detta jämfört med föregående bärbara processorer från ”lag blå”.

 

Windows 7 når 100 miljoner sålda exemplar

Microsoft sjösatte operativsystemet Windows 7 i oktober 2009 och mindre än ett år efter lanseringen rapporterade utvecklaren att det sålts i över 100 miljoner exemplar. En minst sagt imponerande bragd. Det skulle sedan ta många år för operativsystemet yngre syskon Windows 10 att ens komma i närheten av den användarbas som Windows 7 kunde stoltsera med under en lång tid.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid