Mobiltelefoner med dubbla platser för SIM-kort är en företeelse som de senaste året blivit väldigt vanlig bland annat på den kinesiska marknaden, och när stora kinesiska aktörer letar sig ut i Europa får vi se flera modeller på hemmaplan, bland annat en från välkända Huawei.

Huawei satsar stenhårt på att sprida sig ut till europeiska och amerikanska marknader dels med sin stora närvaro på marknaden för nätverksteknik och dels på konsumentmarknaden för surfplattor och mobiltelefoner. Med några av modellerna som tar sig till svenska marknaden hittar vi även möjlighet till flera SIM-kort, en smidig funktion som tidigare främst hittats i Kina.

Telefonen vi lägger vantarna på i Huaweis hemtrevliga fåtöljer på IFA heter Ascend G700, en trevlig och ganska gedigen telefon i mellanklassen med en vikt på 155 gram och en profil på 8,95 millimeter. Skärmen är på 5 tum och har kanske inte den vassaste upplösningen på 1 280 x 720 pixlar, men än dock helt okej i en handhållen enhet.

Enheten drivs av en fyrkärnig processor på 1,2 gigahertz vilket bör räcka för de flesta, men det är kanske inte idealtelefonen för den som är ute efter ett högpresterande flaggskepp. casino minsta insättning. Däremot finns det utrymme för två SIM-kort, där man exempelvis kan låta det ena simkortet stå för mobil datatrafik och det andra för samtal och SMS.

ascendG700

Det ger en del möjligheter, då man exempelvis kan välja att kombinera ett prisvärt abonnemang eller kontantkort med samtal och SMS med ett mobilt bredband för att surfa och på så sätt sänka sina kostnader, eller för den delen ha sitt privata kort för samtal och SMS när man är utomlands, men köpa ett lokalt kort för mobilsurf för att undvika en schockerande räkning när man kommer hem.

Oavsett vad man får för sig att göra med den extra SIM-platsen är det en kul funktion som verkar bli vanligare att hitta även på den svenska marknaden och i telefoner av lite högre kvalitet.


Relaterade nyheter

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Enrasmockecgmurak Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Murak
Medlem
Murak

Sa dom nått om batteriet?

cg
Gäst
cg

Vart finns denna telefon att köpa , letar efter en med dubbla sim korts möjlighet , för jobb o privat nr
cg

smocke
Medlem
smocke

Vill bara ha en telefon med bra batteritid för en gångs skull!

Enra
Gäst
Enra

Simkort 2 går bara att köra gsm ej 3G.
DVS värdelös i Sverige.
Sony Xperia E Dual kan man välja vilket sim som ska använda 3G men bara en åt gången.