Pekskärmsdatorer med Windows 8 är i hög efterfrågan och ska enligt analytiker sälja över förväntan. Men tillgången på pekpaneler understiger den höga efterfrågan och Microsofts senaste lansering har dessutom gjort att många konsumenter avstår från billiga volymsäljande modeller utan pekfunktion.

Att Microsoft haft pekskärmar i fokus vid utvecklingen av Windows 8 borde inte komma som en överraskning för någon. Det nya operativsystemet är som klipp och skuret för surfplattor, men det råder delade meningar kring dess huvudnummer för bärbara datorer. Cnet har varit i samtal med två marknadsanalytiker som bekräftar hög efterfrågan på pekskärmsmodeller och att det just nu råder brist på pekpaneler, vilket hindrar produktion av sådana datorer.

Efterfrågan ska vara så stor att den här typen av datorer ska vara svåra att få tag på, någonting Tami Reller på Microsoft bekräftar som säger att det inte finns tillräckligt många enheter på butikshyllorna. Ändå är datorer med pekskärm dyrare än modeller utan, vilket bekräftar tidigare rapporter om att konsumenter inte är beredda att köpa nya datorer förrän det finns ny funktionalitet som lockar. Många avstår därför från ett datorköp i väntan på att pekskärmsmodellerna finns tillgängliga.

Hur viktigt är pekskärm för dig vid köp av ny dator?

Medan pekskärmsdatorer säljer över förväntan så kan det motsatta sägas om Windows 8-datorer utan pekfunktion. Det ska ses som positivt att det är dyrare modeller som säljer bra då det är här marginalerna finns för tillverkare. Men försäljningen av de mer exklusiva varianterna överväger inte tappet utav de billiga volymsäljarna. Om du skulle köpa en ny bärbar dator idag, vill du ha pekskärm på den?


Relaterade artiklar:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
revcodj christianTripptrapptrull Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Kör W8 på en stationär dator hemma och det är väl rätt givet att jag inte skulle lägga ut en krona på en ny bärbar om det inte var pekskärm också. Det är ju själva poängen med W8 tycker jag. Gillar faktiskt den nya startmenyn, förstår inte riktigt upphetsningen över att startknappen är borta. Helt en vanesak enligt mig.

dj christian
Gäst
dj christian

[quote name=”Tripptrapptrull”]Kör W8 på en stationär dator hemma och det är väl rätt givet att jag inte skulle lägga ut en krona på en ny bärbar om det inte var pekskärm också. Det är ju själva poängen med W8 tycker jag. Gillar faktiskt den nya startmenyn, förstår inte riktigt upphetsningen över att startknappen är borta. Helt en vanesak enligt mig.[/quote]

Win 8 är dödsdomen över desktopanvändande. Sanna mina ord!

Magnus
Medlem
Magnus

[quote name=”dj christian”][quote name=”Tripptrapptrull”]Kör W8 på en stationär dator hemma och det är väl rätt givet att jag inte skulle lägga ut en krona på en ny bärbar om det inte var pekskärm också. Det är ju själva poängen med W8 tycker jag. Gillar faktiskt den nya startmenyn, förstår inte riktigt upphetsningen över att startknappen är borta. Helt en vanesak enligt mig.[/quote] Win 8 är dödsdomen över desktopanvändande. Sanna mina ord![/quote] Dödsdom vet jag inte, men jag håller med om att W8 känns som ett steg åt fel håll. Vi får innerligt hoppas att W9 får en dedikerad desktopversion med… Läs hela »