HP sjösätter nu tre nya bärbara datorer, två ur sin Omen-familj och en dator ur den helt nya Victus-familjen som ska minska gapet mellan Pavilion och Omen-serierna.

HP expanderar sitt produktutbud för ordentligt gamingfokuserade bärbara datorer. Tillverkaren har sedan tidigare haft sitt varumärke Omen som ensamt stått för denna satsning på HP. Gapet mellan Omen och HP:s Pavilion-serie har dock varit lite väl stort enligt tillverkaren. Därför har man nu valt att introducera en helt ny produktserie med namn Victus.

Victus-serien ska enligt HP vara mer fokuserad på att erbjuda spelprestanda för prissegmenten under Omen. Serien introduceras med datorn Victus by HP 16 och inte helt förvånansvärt rör det sig om en bildskärm på 16 tum. Denna kan fås med en upplösning på upp till QHD och en uppdateringsfrekvens på 165 Hz.

Sett till hårdvaran denna drivs av handlar det om upp till ett Nvidia Geforce RTX 3060 för laptops eller AMD Radeon RX 5500M när det kommer till grafikkretsarna. Processormässigt blir det möjligt att välja antingen AMD eller Intel. Upp till Ryzen 7 5800H eller Core i7-11800H. När det kommer till internminne kan datorn utrustas med upp till 32 GB DDR4-3200 MHz minne. Utöver detta kan datorn utrustas med upp till 1 TB PCIe 4.0 SSD-lagring. Det är även möjligt att konfigurera datorn med dubbla SSD-enheter med stöd för RAID 0. Intel Optane-minne kommer också vara ett alternativ beroende på resterande hårdvarukonfiguration.

HP introducerar även Omen 16 och Omen 17. Den förstnämnda ska ha designats kring det existerande chassit för den tidigare modellen på 15 tum. Tack vare tunnare skärmkanter ska det dock ha varit möjligt för HP att klämma ut en extra tum av bildyta samtidigt som storleken på datorn knappt har förstorats. Under sin presentation nämnde HP:s representanter hur denna dator ska vara fullt möjlig att placera i en datorväska menad för modeller på 15 tum.

De nya Omen-datorn kommer med grafikenheter baserade på Nvidias Ampere-arkitektur. För Omen 16 kommer kunder kunna välja upp till ett Geforce RTX 3070. Vilket HP menar ska erbjuda 26 procent bättre prestanda än föregångaren RTX 2070 Super. Den större Omen-modellen på 17 tum kommer att kunna husera upp till ett Geforce RTX 3080.

Likt Victus-modellen kan användare här få upp till två 1 TB PCIe 4.0 SSD-enheter i RAID. HP lyfter även fram stöd för Wifi 6E samt längre batteritider som nu ska sträcka sig upp till 83 wattimmar beroende på modell.

Processormässigt kommer Omen 16 med upp till en Intel Core i7-11800H eller en AMD Ryzen 9 5900HX. Den större modellen blir dock Intel-exklusiv och här kan upp till en Core i9-11900H integreras.

Pris och tillgänglighet

Den nya Victus by HP 16 kommer att finnas tillgänglig från och med någon gång under juni månad. Med en AMD-processor under huven börjar prislappen på 800 dollar och med Intel kommer den finnas tillgänglig för 850 dollar.

Omen-enheterna kommer även dessa finnas tillgängliga från och med juni månad. Här börjar prislappen för AMD-baserade datorer på 1 050 dollar och för Intel-baserade system börjar priset på 1 150 dollar. Den större modellen på 17 tum kommer att bära en prislapp som sträcker sig från 1 370 dollar och uppåt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid