I början av mars publicerade vi på NordicHardware ett exklusivt test på den nya Intel 510 SSD-familjen. Då var det instegsmodellen med en lagringskapacitet på 120GB som fick lite kvalitetstid i testlabbet, under veckan som gått har storebror försvarat familjens heder som med 250GB och högre skrivprestanda lyckades prestera några riktigt fina resultat.

Intel har tagit fram sin nya SSD-familj i samarbete med kontrollertillverkaren Marvell och när vi först tittade närmare på 510-serien var det tydligt att SSD-enheterna bjöd på samma för- och nackdelar som liknande enheter. Men jämfört med exempelvis Corsairs Performance 3-serie hade Intel trots allt gjort ett märkbart bättre jobb och man imponerade speciellt vid filöverföringar och sekventiella datahastigheter.

Intel 510 250GB ökar den specificerade skrivhastigheten från 210 MB/s till 315 MB/s och visar i våra tester att SandForce och Vertex 3 trots allt inte är oslagbara. Vår detaljerade genomgång av Intel 510-serien har blivit uppdaterad med prestandasiffror om omdömen kring Intels nuvarande SSD-flaggskepp och hela artikeln hittar ni här;

Test: Intel 510-serien tar hjälp av Marvell i SSD-kriget

Som en kortare förhandstitt kan vi i alla fall bekräfta att Intel knappast begränsas av sin sekventiella skrivhastighet längre.

Relaterade artiklar:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid