Tack vare problem på mjukvarunivå och nedstängningar som Covid-åtgärder har Intel nu skyfflat om i lanseringsschemat för sina diskreta Arc A-serie av grafikkort. Nu blir det en etapp-baserad lansering istället för global tillgänglighet på en och samma gång.

Under gårdagen publicerade Intel ett blogginlägg där man går igenom några frågor angående den fortfarande mystiska lanseringen av företagets Arc Alchemist-grafikkort. Medans man redan har lanserat Arc-baserade grafikkretsar för bärbara datorer är det fortfarande flera olika produkter som ska lanseras inom kort. Nu har man då gett lite mer klarhet i hur lanseringen kommer att se ut.

Enligt Intel har både nedstängningen tack vara Covid samt problem med att förbereda mjukvaran för grafikkort resulterat i någon av en försening. Man förväntar sig fortfarande att Intel Arc A3-produkter kommer att bli tillgängliga så snart som möjligt. Dessa kommer dock till en början vara exklusiva för kinesiska systembyggare och OEM-partners som HP, Asus, Acer och Lenovo.

Sent under årets andra kvartal eller tidigt i tredje kvartalet ska Intel lansera Arc A5 och A7. Även här kommer systembyggare och OEMs få förstatjing. Intel nämner inte exakt när dessa produkter kommer att bli tillgängliga att köpas styckvis. Det kommer att ske vid ett senare tillfälle efter att OEM-partners och systembyggare fått tillgång till enheterna.

Blogginlägget nämner hur Intel förväntar sig att denna etappbaserade lansering kommer låta företaget förse sin kundbas med tillräckligt många grafikkort under varje steg. Det är också logiskt att man fokuserar på den kinesiska marknaden och på enheter i de lägre prestandasegmenten till en början. Intels blogginlägg påpekar hur detta låter företaget fokusera på en marknad som både är nära tillverkare av de komponenter företaget behöver samt att efterfrågan på grafikkort i instegssegmentet är högt i just Kina.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid