Intel har i ett uttalande meddelat att man efter diskussioner med sina partners bestämt sig för att återuppta försäljningen av redan tillverkade Cougar Point-produkter. Intel avslöjar inte i detalj hur försäljningen av dessa potentiellt defekta kretsar ska ske, men påpekar i sitt uttalande att styrkretsarna i 6-serien endast får säljas i system som inte påverkas av eventuella SATA-problem.

För dem som inte levt under en sten den senaste veckan är det ingen nyhet att Intel satt sig i en ypperligt illa position genom att skeppa 8 miljoner Cougar Point-styrkretsar med ett potentiellt tillverkningsfel i styrkretsarnas SATA 3,0 Gbps kontroller.

Intel och deras partners stoppade all försäljning av plattformen och tillsatte en utredning och diskussion mellan parterna, något som nu resulterat i att vissa delar av Sandy Bridge-utbudet kommer att fortsätta säljas även innan de nya felfria kretsarna ur Intels 6-serie börjar levereras i mars. 

Annons

Only computer makers who have committed to shipping the Intel 6 Series Chipset in PC system configurations that are not impacted by the design issue will be receiving these shipments.

I samma andetag förklarar Intel att detta beslutet inte kommer att påverka företagets kvartalsrapporter som uppdaterades efter återkallningen av Sandy Bridge-plattformen. Vilket ytterligare stärker det faktum att de styrkretsar som kommer att fortsätta säljas är i ganska liten kvantitet. 

Intel avslöjar inga detaljer kring vilka datorsystem som ska vara godkända för leveranser av de felaktiga styrkretsarna. Men troligtvis handlar det om bärbara datorer och andra system som omöjligtvis kan använda fler än 2 stycken SATA-enheter. Vilket betyder att man klarar sig med kretsarnas två felfria SATA 6,0 Gbps kretsar.

Med andra ord bör vi fortfarnade inte vänta oss några konsumentmoderkort på marknaden förrän i slutet av april.

Relaterade artiklar:

Vad Intels styrkretsproblem betyder för Dig som konsument

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid