Tidigare uppgifter har sagt att Ivy Bridge ska få likvärdig prestanda med dagens Sandy Bridge och att det bara är grafikdelen som fått sig en make-over. I läckta presentationsbilder från Intel ser det ut som att Ivy Bridge har mer att bjuda på än vad vi tidigare trott.

Ivy Bridge är Intels första processor på 22nm som ska ha sin lansering under mars/april månad. Fokus ska ha legat främst på en ny grafikdel från Intel och att förbättra deras Quick Sync-teknik. Intels presentationsbilder om Ivy Bridge har hittat ut på nätet och de talar för att även processor-biten har fått noterbara förbättringar.

Ivy_Bridge1

Intel säger att de prestanda ökningar på 7 till 25 procent vi ser kommer ifrån förbättringar i arkitekturen och Turbo Boost 2.0, och även snabbare cache-minne än i Sandy Bridge-familjen. Resultaten är faktiskt mycket bättre än väntat och vi skulle tro att det är de små förbättringarna som gör det, men att den största hjälpen kommer från en bättre och effektivare Turbo Boost-teknik.

 Ivy_Bridge2

Ivy_Bridge3

Intel jämför Ivy Bridge nya HD 4000-grafik med HD 2000, och inte HD 3000 vilket är varför vi ser att den är närmare tre gångar bättre. En sådan ökning borde få Ivy Bridge att ligga i nivå med AMD A6-3650 i grafikprestanda om vi jämför med våra egna tester. Förutom högre grafikprestanda ska Intel även ha arbetat med att få upp kvalitén så den förhoppningsvis ligger i linje med AMD och NVIDIA:s lösningar. Deras Quick Sync-teknik har även den omarbetats och vi ser ett noterbart lyft även på den fronten.

Ivy_Bridge4

7-serien styrkretsar kommer, ska vi säga äntligen med stöd för USB 3.0. Likt AMD:s A75 så stödjer styrkretsen 14 USB-portar varav fyra är USB 3.0, men man erbjuder tyvärr bara två SATA 6.0 GB/s fortfarande. Ivy Bridge får stöd för PCI Express 3.0 som ska användas av nästa generation grafikkort från både AMD och NVIDIA. Det står att styrkretsen bara får stöd för PCI Express 2.0, men detta är ingenting som kommer påverka slutkonsumenterna. Dessa PCI Express-banor kommer användas av tillverkare som vill lägga till extra logik på moderkortet, som stöd för fler SATA 6.0 GB/s eller USB 3.0 exempelvis.

Som tidigare nämnt väntas Ivy Bridge lanseras under mars/april nästa år, och det ser sannerligen ut som att det blir mer än bara en krympning av transistorer Intel har att bjuda på.

Källa: HWBot

Relaterade nyheter:

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
thisfackamatoJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
fackamato
Medlem

Intels SSD Smart Caching, finns det några benchmarks på detta? Jag är lite nyfiken.

fackamato
Medlem

[quote name=”fackamato”]Intels SSD Smart Caching, finns det några benchmarks på detta? Jag är lite nyfiken.[/quote]

http://www.anandtech.com/show/4329/intel-z68-chipset-smart-response-technology-ssd-caching-review/4

Stor förbättring mot endast HDD men ”ren SSD” är fortfarande snabbare. + att Linux-stödet lär bara obefintligt.

fackamato
Medlem

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”fackamato”]
http://www.anandtech.com/show/4329/intel-z68-chipset-smart-response-technology-ssd-caching-review/4

Stor förbättring mot endast HDD men ”ren SSD” är fortfarande snabbare. + att Linux-stödet lär bara obefintligt.[/quote]
Psst. NH har också en 😉
https://www.nordichardware.se/lagring/43124-intel-larson-creek-och-smart-response-technology.html%5B/quote%5D

😀 den hade jag glömt! Jag är inte helt övertygad, kör nog vidare på SSD only och skippar ”in-chipset cache controller tjosahejsan”.

this
Medlem
this

Trinity kommer få det tungt men förhoppningsvis kan de förbättra grafiken rätt mycket jämfört med Llano.