JBL Playlist och Harman/Kardon Omni+ får stöd för Spotify Connect och Google Cast

JBLs och Harman/Kardons trådlösa högtalare ska klara alla dina musiktjänster

0

JBL och Harman/Kardon släpper nya produkter med stöd för mängder av anslutningsmöjligheter, de största nyheterna är Spotify Connect och Google Cast.

JBLs nya högtalare Playlist är en nätdriven enhet som är företagets första enhet med stöd för Spotify Connect och Google Cast. Två tekniker som gör det möjligt att strömma musik från valfri Spotify enhet med stöd för Spotify Connect och från över 200 appar via Google Cast.

Utseendemässigt är Playlist lik företagets andra mobila högtalare med liknande tygmaterial. På ovansidan finns det reglage för att höja och sänka volymen, starta/stoppa samt en dedikerad Google Cast-knapp som direkt börjar spela innehållet från din favoritapp.

Anslutningsmässigt finns det utöver nämnda strömmningsformat även stöd får Bluetooth 4.2 samt en 3,5 millimeters ingång. Inuti JBL Playlist finns det två högtalare på 57 millimeter vardera och en passiv bas på baksidan. Prislappen är på 179 eur vilket kommer motsvara ungefär 1 790 kronor i svenska butiker.

Företaget som är bakom JBL är även bakom företaget Harman/Kardon som precis bredvid visar upp sin uppgraderade Omni-serie som helt enkelt kallas Omni Plus. Det man har gjort är att inkludera stöd för Google Cast och Spotify Connect samt finslipat designen och funktionerna. Utöver dessa finns det även inbyggt stöd via en app för bland annat Deezer och Tidal.

De finns tre stycken olika storlekar, Omni+ 10, 20 och 50. Den största modellen, Omni+ 50 har även inbyggt batteri och är IPX5-klassifierad vilket innebär att den tål lite lättare vattenstänk. Harman/Kardons högtalare har stöd för multi-room, så du kan spela upp olika låtar i varje rum eller helt enkelt synkronisera så att alla spelar samma låt. Om du vill så kan du även köpa enheter och konfigurera ditt eget 5.1 surroundsystem.

 

Specifikationerna är uppdaterade för den nya generationen och nu finns det även stöd för den trådlösa standarden 802.11ac för en högre hastighet. Prislappen börjar från 2 500 kronor för Omn+ 10, 3 500 kronor för Omni+ 20 och 5 500 kronor för Omni+ 50.
Gamescom 2016

Fler artiklar från IFA 2016

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid