John Carmack har länge visat sitt intresse för mobila spelplattformar och nu har grafikgurun presenterat en mobil version av PC-titeln Rage. ID Software-grundaren visade upp en teknikdemo som på Apples iPhone 4 höll en bildfrekvens på 60 fps, mäkta imponerande med tanke på plattformen.

John Carmack menar att Apples nya smartphone ska vara kapabel till att konkurrera med grafiken i spelkonsolerna Sony PS2 och Microsoft Xbox. Samtidigt som en iPhone 4 klarar av att driva Rage-demon i 60 fps menar John Carmack att även en andra generations iPhone skulle klara av att driva detta spelet utan större problem.

Enligt uppgifter ska en första mobil version av Rage finnas tillgängligt på App Store senare under året, samtidigt som man förbereder ännu en version i samband med PC-lanseringen under 2011.

Intressant är också att Carmack nämner Apple iPad i sin presentation, vilket visar att ID Software även ser tabletmarknaden som en spelplattform med hög potential.

Tyvärr verkar inte Android-plattformen vara aktuell i dagsläget, men Carmack menade att man höll ögonen även på denna plattform. Hårdvaran lär inte vara problemet i det fallet utan helt enkelt efterfrågan. Spelmarknaden för mobiltelefoner är som sagt på uppgång, något inte bara ID Software och Carmack insett.

Källa: Joystiq

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
langRogerpontarectrlAnton KarmehedTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Hur skall dom styra skiten, pilla på skärnen? Och hur fort kör man slut på batteriet?

ctrl
Gäst
ctrl

Han nämnde en batteritid på runt ~30min med alla funktioner på max. Vilket som han sade inte direkt var aktuellt. Utan snarare så att de går ner till 30fps och gör lite andra saker så batteriet räcker längre.
Just denna tech demo gjordes i OpenGl 1.1 utan några som helst shaders.

Rogerpontare
Medlem
Rogerpontare

När jag lirar FPS till iPhonen så brukar det vara dual-stick kontroller som på en playstation kontroller som gäller. Ena spaken för att gå åt olika håll och andra spaken för att kolla runt.
Finns redan en del FPSer att spela från appstore, te.x; NOVA, COD: Zombies, Brothers in Arms…

lang
Medlem
lang

Jag får 20 miljoner fps på min 386 med de här spelet från 70talet.