Kingston verkar insett att SSD och trådlöshet är två av de hetaste teknikerna på PC-marknaden idag. Deras Wi-Drive är därför passande nog en kombination av de två där man skapat en extern lagringsenhet som med en SSD-enhet i grunden är tänkt att användas helt trådlöst, främst för lagring från mobila produkter från Apple som iPhone, iPad och iPod.

Kingston Wi-Drive har en lagringskapacitet på 16GB resp. 32GB och satsar alltså inte främst på maximal lagringsyta. Istället ska den smidiga 2,5-tums SSD-enheten ge rappa filöverföringar samtidigt som styrktåligheten blir närmast oändlig med dess kiseltillverkade minneskretsar. Måtten på enheten är 121,5 x 61,8 x 9,8 mm och det inbyggda batteriet har en driftstid på upp till 4 timmar vid aktiv användning.

Även om Wi-Drive levereras med utgång och en tillhörnade MiniUSB-kabel är det den integrerade 802.11n WiFi-kontrollern som är huvudnumret i enheten. Kingston Wi-Drive kan användas som en trådlös lagringsplats för alla WiFi-enheter, men minnestillverkaren har även utvecklat en specialapplikation för iOS som gör det smidigare att lagra och bläddra genom sitt material på Apples mobila enheter.

Annons

Kingston Wi-Drive har nu börjat säljas i USA med riktpriser på runt 1 300 kronor för 16GB modellen resp. 1 700 kronor för 32GB modellen. När och om enheten dyker upp i Svenska butiker ber vi att få återkomma om.

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bogey Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bogey
Medlem
Bogey

Hur är det med säkerheten på den här tro?