Vad som hävdas vara läckta bilder på Intels produktplanerar pekar mot att den kommande processorfamiljen Coffee Lake-S Refresh kommer att lanseras tillsammans med nya HEDT-produkter under oktober månad.

Den senaste tiden har varit fylld med läckor angående kommande processorer, både från AMD och Intels håll. En av Intels efterlängtade processorlanseringar är de uppfräschade versionerna av fjolårets Coffee Lake-processorer.

Den kommande processorlanseringen inkluderar bland annat de tre processorerna Core i5-9600K, Core i7-9700K samt Core i9-9900K. Inte nog med att den sistnämnda blir den första Core i9-modellen tillgänglig för en mainstream sockel, Core i7 och Core i9-modellerna blir även Intels första åtta-kärniga processorer för en mainstream sockel.

Dessa kommande enheter bygger på samma arkitektur som sina föregångare och är kompatibla med moderkort utrustade med 300-seriens styrkretsar. Hittills har lanseringsdatumet för den kommande processorfamiljen varit oklar. Däremot så har nu vad som påstås vara produktplaner från just Intel läckt ut på internet.

Först ut har vi två bilder på påstådda produktplaner via Xfastest som motsäger varandra, men den enda pekar på en lansering av Coffee Lake-S Refresh under årets tredje kvartal.

Nu har även två nya bilder dykt upp via HKEPC som menar att de kommande processorerna, tillsammans med nya entusiastmodeller för styrkretsen X299, mycket väl lanseras i år.

HKEPC ser ut att ha fått sina händer på en annan uppsättning bilder från Intel samt lyckats få fram att det är oktober månad som kommer att se lanseringen av de kommande processorerna.

De kommande processorerna ur Core 9000-serien kommer inte bara med bakåtkompatibilitet med tidigare styrkretsar ur 300-serien. Dessa kommer även att lanseras tillsammans med en ny styrkrets vid namn Z390. Denna är en förnyad version av den existerande styrkretsen Z370, men med ett par nyheter som stöd för Bluetooth 5.0 och 802.11ac WiFi.

Lanseringen påstås ske samtidigt som Intels processorfamilj Basin Falls Refresh. Dessa är tillverkarens kommande entusiastprocessorer som ersätter de nuvarande processormodellerna för Intels entusiastplattform X299. Detta inkluderar nya processorer som ersätter alla modeller från Core i5-7640X upp till Core i9-7980XE.

Enligt dessa påstådda produktplaner ska Intel hålla kvar vid dessa kommande processorer från oktober månad fram till det andra kvartalet av 2019 som tidigast. Värt att ha i åtanke är dock att ovanstående bilder inte kommer från Intel själva, så en nypa salt kan vara värd att ha till hands.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid