Efter att ha blivit ett av de största namnen när det kommer till rollspelstitlar har Larian nu bekräftat att man inte planerar några expansioner eller uppföljare till Baldur’s Gate 3. Istället går man vidare och fokuserar på något som inte baseras på Dungeons and Dragons.

Larian Studios har under de senaste tio åren lanserat tre speltitlar som cementerat studion som en jätte när det kommer till rollspel. År 2014 lanserade studion Divinity: Original Sin och tre år efter det blev det dags för en uppföljare. Under 2023 släpptes även Baldur’s Gate 3 som blivit ett av de mest hyllade spelen på flera år.

Larian kommer dock inte fortsätta dra nytta av populariteten hos Baldur’s Gate 3. Studions VD Swen Vincke har bekräftat att Larian inte kommer utveckla någon form av expansion till spelet. Studion kommer inte heller utveckla en uppföljare till den omåttligt populära speltiteln.

Exakt vad Larian kommer hitta på efter att man spenderat den närmsta tiden på att publicera patchar och buggfixar till Baldur’s Gate 3 återstår att se. Vad som står klart är däremot att man inte längre samarbetar med Wizards of the Coast för mer Dungeons and Dragons-baserat innehåll. Larian har Divinity-serien att falla tillbaka på om man vill fortsätta med RPG-spel. Studions VD har i en annan intervju bekräftat att nästa projekt kommer bli ”annorlunda mot vad man kan tro men ändå väldigt familjärt”. Exakt vad Vincke menar med detta är dock något vi helt enkelt får se med tiden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid