Lenovo har under CES 2021 avtäckt den nya konceptdatorn Lavie Mini av NECPC som med sin nätta bildskärm på åtta tum och tillbehör kan agera som både bärbar dator och Nintendo Switch-utmanare.

Lenovo har nu lyft på locket för ett koncept för en minidator kallad Lavie Mini. Denna har utvecklats tillsammans med NECPC och siktar på att slå ihop spelprestanda och stilren design i ett format som kan få plats i en byxficka.

Datorn kommer utrustad med processormodeller från Intel som kan sträcka sig upp till en i7-1180G7 ur elfte generationens Core-processorer. Detta innebär att den åtta tum stora skärmen med en upplösning på 1 920 x 1 200 pixlar drivs av Intels senaste integrerade Xe-grafik. Processorn kan sedan paras med upp till 16 gigabyte LPDDR4-minne och upp till 512 gigabyte lagringsutrymme. Tillsammans med en vikt på 579 gram menar Lenovo att spelprestandan ska finnas nära till hands i ett mycket portabelt format för den som är på språng.

Skulle Lavie Mini resultera i en faktisk produkt blir den utrustad med ett batteri med en kapacitet på 26 wattimmar och stöd för WiFi 6. Dess tangentbord kommer med tangenter vars designspråk tagits från gamla skrivmaskiner och istället för en pekplatta finns där en optisk touch-sensor.

Vid sidan av konceptet har Lenovo och NEC även utvecklad en uppsättning tillbehör som kan ersätta datorns tangentbord. Dessa inkluderar en spelkontroll utrustad med de sedvanliga knapparna man hittar på de flesta moderna handkontroller. Denna ska enligt Lenovo vara väl lämpad för racingspel och spel ur den populära Battle Royale-genren.

Det andra tillbehöret utgörs av en dockningsstation som låter användare likt ett Nintendo Switch ansluta enheten till en TV. Via dockans HDMI-port ska då konceptdatorn kunna visa 4K-upplösning vid 60 bildrutor per sekund. Förutsatt att den TV den kopplas till har stöd för detta. Denna docka erbjuder även möjligheten att ansluta andra former av kontrolldon via USB-A och USB-C-anslutningar.

Huruvida Lavie Mini faktiskt kommer till marknaden återstår att se då den som tidigare nämnt endast är ett koncept. Således finns det inte heller några uppgifter om vad för prislappar det kan tänkas handla om skulle produktionen faktiskt ta plats.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid