Lenovo avtäcker nu åttonde generationens Yoga Pro 9i som fokuserar på kreatörer och kommer med upp till RTX 4070-grafik, senaste generationens Intel-processorer samt 3,2K-upplösning och en ljusstyrka på 1 200 nits.

Lenovo har nu avtäckt sin senaste uppsättning bärbara datorer. Bland dessa hittar vi nya Yoga Pro 9i som kommer i antingen 14 eller 16-tumsformat och fokuserar på kreatörer. Detta med Mini LED-skärmar och hårdvara som sträcker sig upp till senaste generationens Core-processorer från Intel och grafikkort ur Nvidias RTX 40-serie.

Processormässigt handlar det om upp till en Core i9-processor ur Intels H-serie. På grafiksidan är det Nvidias Geforce RTX 40-serie som gäller och här är det RTX 4070 som blir toppmodellen. För att kyla processor och grafikkort ska Lenovo ha lyckats öka den termiska kapaciteten med 25 och 62,5 procent hos 14 respektive 16-tumsmodellen.

Annons

När det kommer till bildskärmarna för datorerna rör det sig om Mini LED PureSight Pro-skärmar. På den större modellen kommer det finnas upp till 3,2K-upplösning med en ljusstyrka på 1 200 nits och en uppdateringsfrekvens på 165 Hz. Sett till färgomfång som är ytterst viktigt hos datorer som riktar sig mot just kreatörer ska skärmarna ha 100 procent DCI-P1, sRGB och Adobe RGB.

Lenovos Premium Suite-funktioner kommer hos de nya datorerna i form av fyra brusreducerande mikrofoner och tystare fläktar i kylanordningarna än hos tidigare generationer. Hur väl dessa faktiskt presterar är dock något vi får se när oberoende recensioner publiceras. Andra funktioner hos datorerna inkluderar en webbkamera på fem megapixel och nydesignade tangentbord med konkava tangenter som sägs ge bättre komfort samt större styrplattor än tidigare.

Båda varianterna av Yoga Pro 9i kommer finnas tillgängliga från och med maj månad. Lenovo listar båda storlekarna med ett riktpris på 1 699 euro inklusive moms.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid