Att ha kontroll över hårdvaran och designa mjukvaran därefter kommer med flera fördelar, men det är någonting i princip bara Apple och Samsung sysslar med på mobilmarknaden idag. Nu ska LG ha en egen processor för smartphones på gång som ska avtäckas på elektronikmässan CES.

Designen av en egen processor kommer till ett högt pris och långa utvecklingstider, men fördelarna är att man får en krets som passar företagets egna behov i allt från prestanda till batteritid och videoaccelerationsfunktioner. Apple och Samsung gör redan detta med sina A- respektive Exynos-serie processorer och nästa år tänker LG ge sig in i leken.

Enligt en rapport från The Korea Times har den koreanska tillverkaren ett team på 900 ingenjörer som arbetar på processorer för både smartphones och TV. Några konkreta specifikationer på LG:s egna skapelse finns inte att tillgå förutom att processorn ska tillverkas på TSMC:s 28 nanometerteknik och baseras på ARM Cortex-A15-arkitekturen.

LG:s tid på smartphonemarknaden har varit skakig och sena uppdateringar, eller uppdateringar som inte kommit alls, har irriterat många entusiaster. Nu har LG dock fått till ett samarbete med Google och tagit fram den än så länge kritikerrosade Nexus 4, som baseras på företagets senaste flaggskepp Optimus G. Frågan är om egenutvecklade processorer kommer hjälpa företaget att bli en större aktör på marknaden.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid