Den koreanska tillverkaren LG har precis nyligen fått ut sitt nuvarande flaggskepp Optimus G i vissa marknader, dock inte Sverige. Men det ryktas nu om en uppföljare med 5-tumsskärm med 1 920 x 1080-pixel upplösning redan till maj. Anledningen? Samsung Galaxy S IV.

Idag är det otvivelaktigt Samsung och Apple som dominerar på smartphonemarknaden, till stor del tack vare respektive bolags flaggskeppsmodeller. Nu säger ”industrikällor” till den koreanska tidsskriften MK Business News att nästa generations smartphones kommer tidigare än väntat. Detta då telefontillverkare vill lansera sina kommande toppmodeller samtidigt som Samsung Galaxy S IV, som väntas få bland annat en mer högupplöst skärm och kraftfullare hårdvara.

Optimus G kan bli kortlivad, i alla fall som flaggskeppsmodell från LG

Det talas nu om en uppföljare till LG Optimus G, den telefon som även Google Nexus 4 i grund och botten är baserad på. Det provosoriska namnet för uppföljaren är Optimus G2 som enligt uppgifterna får en 5-tumsskärm med 1 920 x 1 080-upplösning för en pixeldensitet på 440 pixlar per tum – jämfört mot 326 för Iphone 5 och 306 för Samsung Galaxy S III.

Telefonen väntas även kommer med nästa generations Android-operativsystem, ni har gissat rätt om ni började tänka på Key Lime Pie som ännu en gång är det spekulativa namnet. Processorn ska bestå av en fyrkärnig variant från Qualcomm på hela 2,0 gigahertz, någonting vi inte finner särskilt trovärdigt. Mer trovärdigt är dock två gigabyte RAM-minne. Många detaljer är fortfarande obekräftade men om det nu är så att telefontillverkarna tänker matcha in sina lanseringar med Samsung, bör vi höra mycket mer om bland annat LG Optimus G2 de kommande månaderna.


Relaterade artiklar:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
shaglord Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Micke
Medlem
Micke

Tuff skärm! Får man med ryggsäck?

/s

Medlem
Calle2003

Hoppas de skippar glasbaksidan denna gången.