LG Electronics är ytterligare en av de tillverkare som väntas vara aktiva på IFA-mässan i Tyskland under slutet av veckan. Bland nyheterna hittar vi två spännande skärmar där man satsar på supertunn profil, respektive den senaste 3D-tekniken och IPS-paneler. LG E91 kommer med en profil på blott 7,2mm medan LG D237IPS satsar på den tredje dimensionen med passiv 3D-teknik.

LG E91 är eleganten i tillverkarens nya skärmutbud och den 23 tum stora skärmpanelen mäter endast 7,2mm i profil, något som betyder att man tvingats flytta skärmens anslutningar till dess fot. Noterbart är också att skärmens ram mäter endast 4,35mm vilket LG menar gör att skärmen närmast känns ”gränslös”.

lg7.2mm

Vi har inga uppgifter om skärmens paneltyp men LG lovar en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar samt 16,7 miljoner färger. Det dynamiska kontrastförhållandet ska med LED-bakbelysning landa på hela 10 000 000:1 medan ljusstyrkan mäts till 250 nits. Betraktningsvinklarna på 170/160 grader backas upp av en responstid på rappa 2ms (GtG).

LG D237IPS satsar i sin tur på prestanda och i detta fallet i tre dimensioner. Den 23 tum stora IPS-panelen använder sig av den passiva 3D-tekniken Film Pattern Retarder (FPR). Genom att baka in de aktiva synkroniseringskretsarnas i skärmen behövs endast ett par polariserande 3D-glasögon, likt de vi använder på bio. Detta ger en flimmerfri 3D-upplevelse som enligt LG även sänker så kallat crosstalk som kan ge besvär som yrsel och huvudvärk.

lg3dips

LG lovar även att man med D237IPS breddat betraktningsvinklarna för 3D-tekniken samtidigt som skärmen har stöd för konvertering av 2D till 3D och automatisk ljusstyrka. Skärmens specifikationer rymmer bland annat en 1080p upplösning, 5 000 000:1 kontrastförhållande samt betraktningsvinklar på 170/160 grader i 2D resp 130/12 grader i 3D. Även ljusstyrkan ändras beroende på bildläget, 250 nits vid 2D resp. 100 nits vid 3D visning. Skärmen ska även på bildingångar för D-Sub och DVI-D.

När vi kan vänta oss LG:s nya bildskärmar på marknaden och till vilket pris är ännu oklart. Den 1 september väntas man presentera mer information under IFA-mässan i Berlin.

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
-Boris-TempelJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Boris-
Medlem
-Boris-

Gillar LGs IPS-satsning. Även fast det kanske inte blir tokbilligt i detta fallet så har de några billiga alternativ. 🙂

Jacob Hugosson
Medlem

Kul med en riktig panel som även har 3D-stöd. Sista vi fått höra från NVIDIA ligger deras satsning enbart på TN.

Tempel
Medlem
Tempel

Vill inte ha tunnare profil. Vill ha tunnare ram. Vill inte ha 16:9 skärm, det är för lite pixlar på höjden. Skippa 3Dn, jag varken spelar 3D spel eller kollar på 3D film på datorn.

Gah!

-Boris-
Medlem
-Boris-

[quote name=”Tempel”]Vill inte ha tunnare profil. Vill ha tunnare ram. Vill inte ha 16:9 skärm, det är för lite pixlar på höjden. Skippa 3Dn, jag varken spelar 3D spel eller kollar på 3D film på datorn.

Gah![/quote]

Köp då en vanlig IPS-skärm som det bara dräller av. 16:10 är vanligare än 16:9 på dem fortfarande också.