LG har avtäckt en ny datorskärm kallad 32UD99. Den kommer att debuteras på CES 2017 och är en av de första skärmarna med HDR-stöd.

High Dynamic Range (HDR) förväntas bli nästa stora grej för datorskärmar. Speciellt med den så kallade Creator’s Update som lanseras våren 2017 till Windows 10. LG verkar ha full koll på detta och visar nu upp en av de första skärmarna på marknaden med HDR-stöd. Modellen är riktad mot konsumenter och har namnet LG 32UD99.

LG 32UD99 är en 31,5-tum stor skärm med 4K-upplösning och HDR stöd. Skärmen är utrustad med en IPS-panel som kan visa över 95 procent av DCI-P3 färgspektrumet.

Redo för HDR-spel

32UD99 är en av de första skärmarna på konsumentmarknaden som har stöd för standarden HDR10.Med HDR tillåts skärmen att leverera en högre maximal ljusstyrka, bättre kontrast och en bredare färgrymd – med material som stödjer tekniken. I spel till exempel så ska HDR tillåta spelaren att se mer detaljer även i väldigt mörka områden då HDR-bestyckade skärmar har en bättre kontrast och kan även visa bättre svärta än de flesta skärmar utan HDR. LG påpekar just att deras nya HDR-skärm är redo för en ny generation av HDR-spel. Det är dock oklart vilken uppdateringsfrekvens som används och huvurvida det finns stöd för Freesync eller G-sync.

Skärmen har även stöd för USB Typ-C vilket kan användas för bildöverföring till skärmen, laddning för till exempel bärbara datorer eller mobiltelefoner samt dataöverföring. USB Typ-C minskar då antalet kablar som man behöver tampas med och som skapar oreda.

Ultrabred skärm med inbyggd Chromecast

Tillsammans med HDR-skärmen så kommer LG även att visa upp modellen 34UM79M. En ultrabred skärm som blir världens första datorskärm med inbyggd Chromecast-funktion. Användaren ska alltså kunna streama bild och ljud får sin mobiltelefon eller dylikt till skärmen samtidigt som annat arbete utförs.

34UM79M kommer även med så kallad Dual Controller Plus. Detta ska tydligen tillåta för kontroll över både dator och mobiltelefon eller surfplatta genom samma mus och tangentbord. Exakt vad denna egenskap faktiskt tillför går att diskutera, men LG är minst sagt påhittiga.

Eftersom 34UM79M är vad LG vill kalla en LG Mobile+ monitor så kan man även styra inställningarna på skärmen, så som bildkälla, volym och annat via en mobiltelefon eller surfplatta.

Båda dessa skärmar och mer från LG kommer att visas upp på CES 2017 i Las Vegas. Eventet hålls mellan den 5:e och 8:e januari.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid