TK820 heter Logitechs nya skapelse som är tänkt att funka lika bra på skrivbordet som i soffan till en HTPC. Logitech har här satsat på en tunn design med avgränsade tangenter samt en fullstor pekplatta på högersidan, med stöd för flerfingergester i Windows 8.

Logitech ett av världens största utbud av tangentbord och möss, varav några modeller redan följer modellen med trådlös anslutning och inbyggd pekdon. Majoriteten av dessa är dock anpassade för soffanvändning och kompakt storlek, samt för äldre mjukvara.

TK820 särskiljer sig från övriga sortimentet genom att erbjuda en rejäl pekplatta tänkt att kunna användas även under vardagsanvändning vid ett skrivbord. Dessutom är tangentbordet anpassat för Windows 8 och dess pekskärmsanpassade upplägg, och upp till 13 gester kan användas med hjälp av Logitechs mjukvara Setpoint.

logitech_tk820

Tangenterna är i lågprofil och avgränsade från varandra i ”island”-stil, och enligt Logitech är tangentbordet anpassad för minimal ljudnivå och en jämn tryckfördelning över tangenterna. Man påpekar även tangenternas rundade kanter, som enligt Logitech ska underlätta när man lyfter händerna minimalt mellan tangenttryckningar.

Tangentbordet ansluts med Logitechs Unifying-mottagare, med 2,4 gigahertz frekvens och som kan användas för flera av företagets andra trådlösa tillbehör. Prislappen blir 99,99 dollar, vilket i Sverige kan komma att motsvara mellan 900 och 1 000 kronor inklusive moms. Modellen ska finnas i handeln senare under augusti månad.


Relaterade artiklar

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Segen01 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

Ingen blåtand? 😐