Mediamarkt har haft en närvaro på den svenska marknaden i nästan 20 år men nu har det bekräftats att samtliga butiker i landet kommer att tas över av norska Power.

Mediamarkt har nu valt att lämna Sverige. Företaget har efter 17 år bestämt sig för att sälja sin svenska filial och köparen blir Power Sweden, ett helägt dotterbolag till norska Power.

Mediamarkt anlände på den svenska marknaden år 2006 men nu har man då valt att släppa sina 29 fysiska butiker, onlinebutik samt cirka 1 300 anställda. Alla dessa tillsammans med kundansvar och skyldigheter gentemot garantier kommer att tas över av Power. Exakt när detta kommer att ske återstår att se.

Affären förväntas få konkurrensmyndigheters godkännande under sommaren i år. Hur lång tid övergången förväntas ta efter det har dock inte nämnts. Mediamarkt kommer dock fortsätta som vanligt fram till dess att affären gått igenom. Således kommer deras dörrar inte stängas för svenska kunder under processen.

Power har tidigare endast har onlinebaserad försäljning i Sverige. De har dock fysiska butiker i Norge, Danmark och Finland och med detta köp kommer de kunna inkludera Sverige i listan över länder man agerar i.

Mediamarkt Saturn som är moderbolaget till butikskedjan som nu lämnar landet kommer behålla en minoritetsandel på 20 procent i Power Sverige. Således lämnar man inte Sverige helt och hållet egentligen men närvaron kommer att avta när butikerna börjar byggas om och den nya ägarens logotyp ersätter Mediamarkts välkända virvel.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Då har det gått ett varv så vi har tillbaka Expert under namnet Power 😉