Det var helt enkelt för bra för att vara sant. De användare som har en piratkopierad version av Windows 7 eller Windows 8 kan visserligen uppgradera till Windows 10 men kommer inte få en äkta version av operativsystemet. Vad som är poängen med uppgraderingen blir nu svårare att förklara och Microsoft får kritik för dålig kommunikation.

Microsoft har haft ett par bra dagar med många stora och goda nyheter. Nu kommer dock ett riktigt snedsteg. En av de senaste dagarnas största nyhet har just fallit platt på marken. Nyheten om att piratkopierade versioner av Windows 7 och Windows 8 ska få kostnadsfria uppgraderingar till Windows 10, som kommunicerats ut av Microsoft vid två separata tillfällen, stämmer inte riktigt.

I går bekräftade Microsoft att alla användare av piratkopierade versioner av Windows 7 och Windows 8 kommer att kunna uppgradera till Windows 10 utan extra kostnad. Efter frågor om geografiska begränsningar bekräftade företaget i dag att kampanjen kommer att vara global. Nu påpekar Microsoft att uppgraderingen inte kommer ge det resultat som pressen tidigare trott.

Uppgradering från piratkopierat till piratkopierat

Uppgradering från en piratkopierad version av Windows 7 eller 8 kommer inte ge en äkta version av Windows 10. Microsoft har inte berättat vad som kommer vara de stora skillnaderna mellan äkta och icke äkta versioner av Windows 10 men det är troligt att det kommer att finnas någon skillnad. Detta betyder att de problem som funnits med de hundratals miljoner piratkopierade exemplar av Windows, som bland annat finns i Kina, troligen inte kommer att försvinna.

”We have always been committed to ensuring that customers have the best Windows experience possible. With Windows 10, although non-Genuine PCs may be able to upgrade to Windows 10, the upgrade will not change the genuine state of the license. Non-Genuine Windows is not published by Microsoft. It is not properly licensed, or supported by Microsoft or a trusted partner. If a device was considered non-genuine or mislicensed prior to the upgrade, that device will continue to be considered non-genuine or mislicensed after the upgrade. According to industry experts, use of pirated software, including Non-Genuine Windows, results in a higher risk of malware, fraud (identity theft, credit card theft, etc), public exposure of your personal information, and a higher risk for poor performance or feature malfunctions.”

Källa: Neowin

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
jorduS0urcerr0RTjabbaTorkkelsvartlock Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jesper Rasmusson
Medlem
Jesper Rasmusson

Som jag sagt tidigare, det går att uppgradera men har du inte en äkta licens, oavsett om ditt Win7/Win8 tror att du har det, så kommer ditt Win10 att klassas som icke-äkta.
Kommer säkert inte att ta lång tid innan någon knäcker det men ändå.
Gratis att uppdatera, ja.
En äkta licens oavsett vad ditt tidigare OS var, nej!

Niklas Torkkel
Medlem
Niklas Torkkel

Förstår inte riktigt hur Microsoft tänker i mellanåt. Dom har och har alltid haft problem med piratversion av Windows. Varför inte bara släppa det ” fritt ” och göra det ” gratis ” för alla som redan har windows 7 eller 8 / 8.1 på datorn och slippa lägga ner en MASSA TID OCH PENGAR på att FÖRSÖKA göra så att folk inte kan piratkopiera windows 10.

Tjabba
Gäst
Tjabba

Får man gissa att samarbetet med NSA har lett till den här lösningen. Tillsammans med Windows 10/Ingår i Windows 10 så finns tex mjukvara för att tex vid USAs behov kunna slå ut elkraftsystemet i det land där mjukvaran laddas ner. Såg att USA utvecklat sådan mjukvara och man nu var rädd för att ”terrorister” skulle komma över den. Men under USAs kontroll så är den perFeKt. Ta en titt på USA kartan 1776 och jämför med dagens USA och fundera över hur många allmänna folkomröstningar, respektive etniska rensningar som är grunden till dagens USA. En amerikan sa om europerna… Läs hela »

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Skönt att Win 10 inte blir gratis för alla. Annars hade MS riskerat att tappa sin kanske enda intäkt, då inte mycket annat dom erbjuder känts så värt att betala för.MS får inte jämföra sitt OS mot Android och iOS alltför mycket, om dom inte vill ta användarnas lojalitet att betala för appar/mjukvara till olika plattformar i beaktning. Att märkesdatorer brukar inkl Windows har inneburit en näst intill garanterad inkomstkälla. USA har tillräckligt med ekonomiska problem ändå utan att dess företag ska dela ut sin programvara gratis. Nästan så att tankarna dras till romarrikets fall.Det var tex extremt dumt av… Läs hela »

jordu
Gäst
jordu

S0urcerr0R//
Antar att du då röstar SD som motarbetar Samerna, du vet folket som var först i stora delar av Norrland men vars land och marker vi tog från dem. ”Bedräglig dubbelmoral” sannerligen!