Microsoft har idag avtäckt den andra generationen av Surface-familjens minsting i form av Surface Go 2 som nu kommer utrustad med en större skärm och nyare generationers Intel-processorer i samma kompakta paket som förut.

Minstingen i Microsofts Surface-familj har nu fått sig en uppdatering. Det rör sig om en aningen större bildskärm och mer moderniserad hårdvara än den första generationens enheter.

Mer specifikt har bildskärmen nu fått en halv tums mindre kanter vilket resulterar i en bildskärm men en upplösning på 1 920 x 1 280 pixlar och 220 pixlar per tum (PPI). Dess bildförhållande förblir detsamma på 3:2.

Annons

Den fysiska storleken hos enheten förblir dock densamma som hos den första generationen. Något som innebär att fodral till den första generationens enheter även går att använda med den andra generationens enheter. Detta då de två olika enheterna delar samma uppsättning fysiska anslutningar med en USB-C-port, Microsoft proprietära laddningsanslutning och en microSDXC-läsare.

Bildkälla: The Verge

Medans bildförhållandet blir detsamma uppdateras hårdvaran en aning. Basmodellen av Surface Go 2 kommer utrustad med en Pentium Gold-processor men för en extra peng finns även en åttonde generationens M3-processor att få. Med den senare modellen utlovar Microsoft 64 procent snabbare prestanda.

Pris och tillgänglighet

Basmodellen av Microsoft nya surfplatta i slimmat format utrustad med en Intel Pentium 445Y, fyra gigabyte internminne och 64 gigabyte lagringsutrymme bär en prislapp på 5 200 kronor. Surface Go 2-modellen utrustad med åtta gigabyte internminne, 128 gigabyte eMMC-lagring och en Pentium Gold-processor kommer med en prislapp på 6 900 kronor.

Annons

Modellerna med Intel Core M3-processor börjar på 7 900 kronor och sträcker sig till 9 200 kronor med LTE-stöd.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid