Med lanseringen av Surface Laptop färskt i minnet förbereder Microsoft ytterligare en presskonferens om Surface-familjen, den här gången i Shanghai.

Knappt har konferensprojektorn hunnit svalna efter Microsofts senaste Surface-konferens innan det är dags för nästa. Sist var det utbildning som stod på agendan. En av höjdpunkterna blev en ny bärbar dator, Surface Laptop, med fokus på just skolor och företag. Toppmodellen Surface Pro 4 stod däremot kvar utan uppgradering eller ersättare.

Nylansering innan Computex

I ett Twitter-inlägg meddelar Panos Panay, Surface-chef på Microsoft, att ytterligare en presskonferens äger rum innan månadsskiftet. Den 23 maj bjuder företaget in till möte i Shanghai, knappt en vecka innan datormässan Computex går av stapeln 70 mil söderut i Taipei.

Exakt vad som står på agendan är fortfarande oklart, men inläggets märkning ”#surface” antyder att ytterligare nya produkter i Surface-familjen är på ingång. Tillsammans med inbjudan till evenemanget bifogas en relativt anonym bild på ett välmöblerat hustak i värdstaden Shanghai.

En ny Surface Pro?

En möjlig kandidat är en efterlängtad uppföljare till Surface Pro 4. Den påkostade hybriddatorn har varit Microsofts flaggskepp i snart ett och ett halvt år, vilket innebär att det är hög tid för en ersättare eller uppdatering. Tänkbara nyheter är en ny processor ur Kaby Lake-familjen, bättre batteritid samt stöd för USB-C och/eller Thunderbolt 3.

Den senaste påkostade uppdateringen i Surface-familjen kom i oktober förra året, med uppfräschade Surface Book och Imac-utmanaren Surface Studio.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid