Nu introduceras helt nya Microsoft Teams som ska ha byggt om från grunden för att erbjuda stora prestandalyft, ett nytt utseende och lägre resurskrav för att inte äta upp lika mycket minne och lagringsutrymme.

När Covid-19 pandemin slog till var det många som tvingades arbeta hemifrån. Detta ledde till kraftigt ökat användande av kommunikationstjänster som till exempel Microsoft Teams. Nu har tjänsten fått en ordentlig renovering där Microsoft hävdar sig ha åtgärdat problem som att appen äter upp för mycket resurser hos användares datorer och att det är en något slö plattform rent generellt.

Enligt Microsoft ska den nya versionen av Teams vara tre gånger snabbare att installera än tidigare upplagor. Det ska även vara två gånger snabbare att starta eller hoppa in som deltagare i ett möte än tidigare. Prestandavinster som ska ha kommit från flera år av utveckling och tester av den nya version som nu börjat förhandsvisas.

Annons

Microsoft Teams ska nu ta upp hälften så mycket minne som det gjorde tidigare. Det ska också kräva 70 procent mindre lagringsutrymme. Teams ska tidigare ha använt sig av både React och Angular JS-ramverken. Något som innebar att klienten laddade två JavaScript-ramverk samtidigt. Således tog det upp mer resurser än man önskat. Nu har man gått över helt till React och även implementerat Edge WebView2-teknik. Något som innebär att tjänsten nu delar resurser med webbläsaren Edge och således inte är lika resurshungrigt.

Tillsammans med alla prestandaförbättringar introducerar Microsoft också en estetisk renovering till tjänsten. Microsoft Teams delar nu samma designspråk som Windows 11. Detta för att det enligt Microsoft ska kännas mer som en inbyggd Microsoft-applikation än tidigare. Microsoft har ändrat det generella färgschemat för Teams samt implementerat sitt Fluent-designspråk för att få tjänsten att följa i samma fotspår som resten av Windows.

Microsoft Teams kommer också låta användare byta profil mycket enklare än tidigare. Numera listas alla konton och notifikationer i en och samma drop-down meny och man kommer kunna interagera som de olika kontona utan att behöva logga ut och sen in igen.

Annons

Likt många andra plattformar och tjänster idag kommer Teams börja använda sig mer av AI-drivna tekniker. Microsofts Copilot-assistens planeras integreras i tjänsten för att hjälpa till med att till exempel schemalägga möten, summera möten eller svara på generella frågor. Microsoft Business Chat-funktionen hos Copilot kommer även integreras och kan användas som en personlig assistent under möten för att hämta data från olika Microsoft 365-tjänster.

Exakt hur mycket av Copilot som kommer integreras i Teams återstår att se. Enligt Microsofts Sumi Singh kräver AI-integration att man experimenterar lite och testar sig fram för att se exakt vad AI-assistenten kan hjälpa med och vilka funktioner som kanske inte behövs integreras.

Förhandstitten på nya Microsoft Teams finns tillgänglig från och med idag för företag som är en del av Microsofts Public Preview för Teams. Uppdateringen kommer att rullas ut på bredare front vid ett senare tillfälle under 2023 men inget exakt datum har angetts.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid