Vad som ska vara ett internt dokument från Microsoft som hamnat på villovägar pekar på att företaget utvecklar en Surface-enhet som ska få plats i en vanlig byxficka.

För lite mer än ett år sedan framkom det att Microsoft ansökt om ett patent för en enhet med dubbla skärmar som öppnas likt en bok. Nu har The Verge fått sina händer på ett internt dokument från Microsoft som beskriver en handhållen Surface-enhet som ska få plats i en byxficka.

Microsofts produkter som Surface Studio förvränger linjerna mellan bärbara och stationära datorer. Enligt The Verge verkar Microsoft denna gång sikta på att göra detsamma, men med linjen mellan bärbara datorer och smartphones.

Den nya Surface-enheten går under kodnamnet Andromeda. Enligt dokumentet beskrivs den som en omskakande produkt som ska ”föra samma innovativ ny hårdvara och mjukvara för en äkta personlig och mångsidig upplevelse”.

Andromeda ska använda sig av en krökt skärm som täcker det tomrum som gångjärnen orsakar när enheten är öppnad. The Verge menar även att ingenjörsexemplar av Andromeda är nästintill identiska den enhet vars 3D-renderingar läckts via David Breyer på Twitter.

Bland bilderna på Breyers Twitterflöde kan vi se hur Andromeda visas upp både i ett mer arbetsinriktat läge där programmet Word tar upp ena skärmen och ett virtuellt tangentbord huseras på den andra. Några av bilderna visar även ena skärmen agera handkontroll med den typiska Xbox layouten medans den andra spelar upp video från spelet i fråga.

Exakt hur långt bort en möjlig lansering av Andromeda kan tänkas vara är i dagsläget omöjligt att säga.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid