Microsoft är onekligen underdog på den mobila marknaden men det hindrar inte företaget från att brösta upp sig mot konkurrenterna Google och Apple. I en liveintervju säger Windows Mobile-chefen Terry Myerson att Android är mer eller mindre en röra och att Ios börjar bli tråkigt.

Windows Phone har fortfarande en bra bit kvar innan man på allvar kan hota Android och Ios i marknadsandel men ska vi tro på Microsoft själva verkar man vara på god väg att äta upp delar av försprånget. Windows Mobile-chefen Terry Myerson deltog i en liveintervju på D: Drive Into Mobile i New York tidigare i veckan och levererade där ut ett par fina jabbar mot konkurrenterna.

Apple börjar tappa

Myerson resonerade kring att Apple verkar tappat hungern och att man med Iphone 5 och Ios 6 fortfarande levererar samma plattformsupplevelse som tidigare, vilket fick Myerson att ställa frågan ifall Ios helt enkelt börjar bli tråkigt. Något som varit på tapeten under en längre tid sedan introduktionen av Ios 6 där Apple inte tillförde några direkta nyheter mer än en extra rad ikoner.

Android är en röra

Google och Android var långt ifrån skonade och här konstaterade Myerson att Android var en röra. Han menade att man tydligt kunde se spår av myteri inom ”rymdskeppet Android”, som han kallade plattformen. Inte minst på grund av att Samsung anses vara den enda telefontillverkaren som verkligen tjänar pengar på plattformen.

Han menade också att Google troligen jobbar aktivt för att låsa ute Facebook Home från det till synes öppna Android-operativsystemet, samtidigt som Myerson var imponerad av Facebook Homes funktioner och öppnade för eventuella samarbete med Facebook i Windows Phone.

Google Chrome OS sågades också vid fotknölarna där Myerson påpekade att Chrome är så låst en plattform kan bli utan någon direkt flexibilitet. Där inte bara operativsystemet utan även datormodeller styrs nästan helt av Google.

Efter sina inte helt ogrundade men ganska hårda omdöme mot Android och Ios konstaterade Terry Myerson att han älskade de potentiella problem och svårigheter Microsoft har framför sig och ser företaget som en klar utmanare på mobilmarknaden.


Relaterade artiklar:

17
Leave a Reply

Please Login to comment
17 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Kame_boyS0urcerr0R-Tjalve-eppebansenthis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Haha vilken skojare… Tappade totalt min respekt för människan vid; ”Myerson var imponerad av Facebook Homes funktioner”. Vilka funktioner? Det är bara att titta på det omdöme Facebook Home har fått i Play Store för att förstå att de har floppat totalt. Sen att han sitter o dillar om öppenhet när det företag han representerar inte är något vidare föredöme på den fronten är bara patetiskt.

Tempel
Medlem
Tempel

Eftersom man kan göra det mesta på Android så kan det upplevas som rörigt, men du bestämmer hur rörigt du vill ha det. Hellre det än tråkigt eller infantilt som på Windows Fån.

Medlem
Json_81

Han har rätt, men windows phone är både tråkigt och rörigt.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

IOS är tråkigt:
Efter att ha testat både Windows Phone 8, IOS6 och Android 4.2.2 så kan jag bara hålla med IOS6 ser lika dant ut och har ungefär samma funktioner som när det kom.

Android är rörigt:
För gemene man så kan det vara så tror jag. För mycket funktionalitet kanske?

Skulptören
Gäst
Skulptören

Det vi behöver är mindre funktionalitet i ett halvt par glasögon!! Hehe, skämt åsido. Nä, en 7tums ihoprullbar halvtransparrent tabphone tror jag på. Touchfunktionalitet både på fram och baksidan, så man kan tex ”klicka” med tummarna på framsidan, och förflytta på baksidan med fingrarna. Problemet är att dagen oflexibla telefoner inte kan bli så mkt ”roligare” om inte ny teknik kommer till. Samma sak i bilindustrin, samma gamla plåtlådor med nya veck. Det är en ganska tråkig och deprimerande tidsera rent generellt vad gäller produkter. Se babystegen, var är de högupplösta ritskärmarna som win8-reklamen visar? Varför finns fom inte här… Läs hela »

this
Medlem
this

[quote name=”-Tjalve-”]Android är rörigt:
För gemene man så kan det vara så tror jag. För mycket funktionalitet kanske?[/quote]
Men man kan ju bestämma själv hur rörigt man vill ha det. Går att få så att man endast har en hemskärm utan widgets och sortera upp allt i mappar. Sen skulle jag vilja ha lite mer konkreta exempel på vad gemene man anser vara överflödig funktionalitet och på viket sätt det stör dem som inte använder den?

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”this”][quote name=”-Tjalve-”]Android är rörigt:För gemene man så kan det vara så tror jag. För mycket funktionalitet kanske?[/quote]Men man kan ju bestämma själv hur rörigt man vill ha det. Går att få så att man endast har en hemskärm utan widgets och sortera upp allt i mappar. Sen skulle jag vilja ha lite mer konkreta exempel på vad gemene man anser vara överflödig funktionalitet och på viket sätt det stör dem som inte använder den?[/quote] Jo precis. Jag menade bara att för den som inte orkar fippla med en massa saker så kan det vara ”jobbigt” att få det som… Läs hela »

Medlem
Henrik Robeck

Terry Myerson har i ett slag helt ensam faktiskt lyckats fördubbla marknaden för Windows Phone. Han tjatade på sin morsa att köpa en hon också!

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Själv kan jag väl hålla med han i viss mån.Ex att Apple appstore/Google market är väldigt röriga pga överflödiga mängder program.I övrigt kan jag även tycka att Android kan kännas rörigt när nya versioner släpps o funktionalitet ändras. Terry Myerson borde nog ändå hålla sej tyst – Windows 8/RT känns ju helt fruktansvärt rörigt! Bara en sån sak som att öppna ett fotoalbum o bläddra från bild till bild blir rena raketforskningsprojektet.I windows 7 var detta busenkelt: 1.) gå in i fotoalbumets mapp 2.) dubbelklicka på valfri bild 3.) bläddra från bild till bild med vänster/högerpil (alternativt skärmknappar).För att göra… Läs hela »

Zy
Gäst
Zy

[quote name=”S0urcerr0R”] Windows 8 filhanterare är även den trasig.Om jag exempelvis vill kopiera 8GB med tvserieavsnitt till ett USB-minne, så har jag tidigare i filhanteraren kunnat markera dessa kanske 30 filer för att sedan i ”statusbar” se exakt hur mycket minne ”alla markerade filer” upptar. Då kan jag ”realtime” avgöra precis hur många filer som kommer få plats på USB-minnet. Numera (=Win8) får man ingen sådan info och man får därför gissa sej fram hur många filer som kan tänkas få plats på USB-minnet, alternativt får man högerklicka på bunten markerade filer o välja properties – dvs sjukt bångstyrt, slött… Läs hela »

Zy
Gäst
Zy

[quote name=”S0urcerr0R”]Bara en sån sak som att öppna ett fotoalbum o bläddra från bild till bild blir rena raketforskningsprojektet.I windows 7 var detta busenkelt: 1.) gå in i fotoalbumets mapp 2.) dubbelklicka på valfri bild 3.) bläddra från bild till bild med vänster/högerpil (alternativt skärmknappar).För att göra det hela värre har man förvärrat 8an ytterligare genom att inte låta en zooma i fotografier.[/quote] Förlåt för 2 poster på rad nu och offtopic. Det där som du beskriver är ifall man väljer att öppna bilderna i standard appen. Väljer man att öppna med windows photo viewer (som fortfarande existerar i win8)… Läs hela »

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Det är många som klagar på Windows 8 tycker jag. Så länge man bortser från ”apparna” så är det ett mycket bra OS. Oftast snabbare än Windows 7 och den har flera övervakningsdetaljer som jag skarpt gillar (Bara det att man får en graf över överföringshastigheten när man kopierar filer, är ju underbart).

Skippa apparna och använd desktopläget så fungerar windows 8 alldeles utmärkt.

this
Medlem
this

[quote name=”-Tjalve-”]Det är många som klagar på Windows 8 tycker jag. Så länge man bortser från ”apparna” så är det ett mycket bra OS. Oftast snabbare än Windows 7 och den har flera övervakningsdetaljer som jag skarpt gillar (Bara det att man får en graf över överföringshastigheten när man kopierar filer, är ju underbart). Skippa apparna och använd desktopläget så fungerar windows 8 alldeles utmärkt.[/quote]Håller med finns många bra förbättringar i Win8, synd bara att de inte gått hela vägen. Sen att man tvingas starta från Metro startskärmen är ju dessutom löjligt. Man ska inte behöva ladda ner program som… Läs hela »

Carl-philip V
Medlem
Carl-philip V

håller med om det. Har byt från wp7,5 till android, det är en jävla röra och inte alls så stabilt :/
Edit:
Men jag tycker de sammanfattningarna är bra för android och ios!

Blir absolut en windows phone nästa telefon jag skaffar 🙂
Glömde att tillägga att android kan vara mkt frustrerande oxå för alltid lever sin egna värd ibland.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”this”][quote name=”-Tjalve-”]Det är många som klagar på Windows 8 tycker jag. Så länge man bortser från ”apparna” så är det ett mycket bra OS. Oftast snabbare än Windows 7 och den har flera övervakningsdetaljer som jag skarpt gillar (Bara det att man får en graf över överföringshastigheten när man kopierar filer, är ju underbart). Skippa apparna och använd desktopläget så fungerar windows 8 alldeles utmärkt.[/quote]Håller med finns många bra förbättringar i Win8, synd bara att de inte gått hela vägen. Sen att man tvingas starta från Metro startskärmen är ju dessutom löjligt. Man ska inte behöva ladda ner program… Läs hela »

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

[quote name=”Zy”]Det där som du beskriver är ifall man väljer att öppna bilderna i standard appen. Väljer man att öppna med windows photo viewer (som fortfarande existerar i win8) så ser det precis lika ut som i windows 7. Verkar som att allt du har att klaga på när det gäller windows 8 beror på din egen inkompetens[/quote]Det är ju isf ganska sjukt o ”trasigt” att Win8 som standard väljer att köra tabletappar (skräpversioner) trots att man öppnar filer från skrivbordsläge. I vilket fall som helst är den där standardappen helt överflödig eftersom den är så funktionsfattig att man inte… Läs hela »

akriboss
Medlem
akriboss

[quote name=”S0urcerr0R”][quote name=”Zy”]Jorå. Dra igång status baren bara så funkar det :P[/quote]Bullshit. Att det fungerar upp till nått dussin filer är ointressant. Så fort man markerar mer än kanske 15-25 filer så slutar Win8 visa storleksinfo i statusbar.Så du vet tydligen inte själv vad du snackar om din inkompetenta filur. … Att du trivs med Win8 betyder bara att du inte gillar riktiga datorer, utan föredrar leksaksdatorer där man tappat all kontroll.[/quote]Testade för sakens skull. Under mappalternativ i utforskaren, fliken ”visning” och sedan näst näst sista bocken ”visa statusfält”. Då får man tillbaka windows 7s statusfält som jag testade med… Läs hela »