Det är inte ofta vi hittar ett moderkort som tar vår fulla uppmärksamhet, men ett nytt Mini-ITX-moderkort från ASUS har verkligen lyckats. Moderkortet får en stor VRM-sektion i förhållande till moderkortets storlek, och ser ut att vara redo för överklockning.

Standarden Mini-ITX ligger på endast 170 x 170 millimeter, vilket gör att tillverkarna ofta får göra stora kompromisser när det kommer till funktionalitet och saker som överklockning kommer ofta i sista rummet. ASUS Z77-I Deluxe ser ut att ändra på saken, genom att utöka standarden – uppåt.

Moderkortet har ett extra kretskort fastlött som är dedikerad för att hantera strömförsörjningen till processorn, ASUS har även sett till att sätta dit en 8-pinskontakt på moderkortet. Någonting som inte är allt för vanligt när man pratar om Mini-ITX. Det är svårt att se från bilderna vinklar, men det ser ut som att VRM-sektionen är ett instickskort som går att plocka bort om man inte vill använda det.

IMG_4603 IMG_4605
IMG_4606 IMG_4607

Förutom denna fiffiga lösning ser vi platser för två DDR3-minnen, fyra SATA-portar (varav två SATA 6.0 Gbps) och en fullstor PCI Express x16 som vi antar har den nya 3.0-standarden. Vi ser även att kortet kommer utrustat med WiFi-stöd, och även om vi inte kan se I/O-panelen i detalj ser den också ut att vara bestyckad med det mesta. Värt att notera är den minimala kylflänsen för den nya Z77-styrkretsen, någonting som för oss talar för att Intels nya styrkrets för LGA1155 blir strömsnålare än dagens Z68 trots det inbyggda USB 3.0-stödet.

Källa: Chiphell


5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
S0urcerr0RCarl HolmbergTempelThe MuttToreg Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gunnar Blennborn
Medlem
Gunnar Blennborn

Hela specen finns på asus.com 😉
Ser ut att bli ett sånt sen när de kommer ut. Hoppas inte det blir alltför dyrt bara.

The Mutt
Medlem
The Mutt

Tror inte att det går att ta bort vrm delen. Det skulle vara konstigt efter som det går ganska mycket ström genom där och kontakten är A och O då om man inte vill ha problem…

Tempel
Medlem
Tempel

Grymt snyggt men tyvärr blir det nog en häftig prislapp på ett system.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

Det är sådana här små kompakta lösningar som får mig att vilja försöka mig på att bygga ett eget litet chassi från grunden, ser riktigt smaskigt ut!

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Uppmärksamma ni va där på lilla flänsen! 🙂
Verkar riktigt lovande att det även kan antyda att systemet har en lägre idle förbrukning.