Motorola tillkännagav igår sin Atrix HD, som tidigare läckts under namnet ”Dinara”, på sin officiella hemsida. Telefonen kommer med en 4,5″ HD-skärm med upplösning på 1 280 x 720 pixlar med Motorolas Colorboost – teknologi som kommer vara täckt av Cornings Gorilla glas.

Vidare är Atrix HD utrustad med en dubbelkärnig processor på 1,5 gigahertz, 1 gigabyte ramminne, bakre kamera på 8 megapixel och en främre kamera på 1,3 megapixel. Motorola följer lyckligtvis inte samma trend som Sony och HTC utan erbjuder en minneskortplats för den som vill expandera minnet från de 8 gigabyte som ingår (expanderbart till 32 gigabyte). Allt detta har de packat in i måtten 69,9 x 133,5 x 8,4 millimeter och en vikt på 140 gram.

Batteriet är på 1 780 milliamperetimmar och telefonen har många likheter med deras tidigare Razr-modeller med liknande formspråk och kevlarbeläggning baktill. Atrix HD kommer skickas ut med Android version 4.0 (Ice Cream Sandwich) utan några fysiska knappar i likhet med Galaxy Nexus.

atrixHD2

Motorola lämnar ingen information om när den ska släppas, men som The Verge har uppmärksammat så står det 26:e juli på telefonens hemskärm på pressbilden, vilket skulle kunna vara en ledtråd om lanseringsdatum. Det finns heller ingen information om pris men modellnumret för telefonen är MB886, vilket antyder att detta inte är tänkt att vara en värstingmodell (som normalt har ett nummer på 900), och förhoppningsvis kommer den vara prissatt därefter.

Atrix HD verkar för närvarande vara begränsad till AT&T i USA, men den stödjer för både GSM- och WCDMA så det är inte omöjligt att vi får se en europeisk lansering framöver.

Källor: Motorola.com, droid-life.com, theverge.com


Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
thisRandolph_oscar92 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
oscar
Medlem
oscar

tycker motorola gör riktigt fula telefoner :/

Randolph_
Gäst
Randolph_

”Vidare är Atrix HD utrustad med en 1,5 dubbelkärnig processor på gigahertz”
En och en halv dubbelkärnig, låter som en trekärnig då 😛

this
Medlem
this

[quote name=”Randolph_”]”Vidare är Atrix HD utrustad med en 1,5 dubbelkärnig processor på gigahertz”
En och en halv dubbelkärnig, låter som en trekärnig då :P[/quote]
fixat