Surfplattan Motorola XOOM har nu funnits ute på den amerikanska marknaden ett antal månader och har överlag fått bra kritik med prislappen och buggig mjukvara som det enda riktigt negativa. Det sistnämnda har Motorola arbetat på och deras surfplatta är nu redo att introduceras på den svenska marknaden, men det ser fortfarande ut att bli en av de mer exklusiva surfplattorna sett till priset.

Motorola XOOM kommer utrustad med Nvidia Tegra 2 med dubbla ARM Cortex-A9 kärnor på 1 GHz och grafik från NVIDIA, 1GB RAM och 32GB internt minne. Tack vare hårdvaran och Motorolas mjukvara ska Xoom vara användarvänlig, bra för multi-tasking och det ska även vara enkelt att göra den personlig genom att ordna om bland dina widgets, notiser och olika flikar enligt Motorola.

xoom

XOOM kommer med en 10.1-skärm med en upplösning på 1 280 x 800 för att klara film i HD-upplösning(720p), och har även en HDMI-utgång för att kunna kopplas till en HD-TV i hemmet för uppspelning av film i upp till 1080p. Vi ser även två kameror, en på baksidan på 5 megapixel för att ta kort och spela in film, och en kamera på framsidan på 2 megapixel för videokonversationer.

Det finns även tillbehör för XOOM att köpa till separat för att kunna titta på film eller lyssna på musik genom externa högtalare eller en TV samtidigt som den laddas, och ett specialbyggt tangentbord som ansluts via Bluetooth. Det finns även en HD-dock som syns i bilder ovan för att enkelt kunna föra över film till en TV, eller för att kunna lyssna på musik via de två inbyggda högtalarna.

Motorola XOOM börjar säljas idag och ska finnas tillgänglig hos Telia från 6 695 kr.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
mitrixMcKinley Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
McKinley
Medlem
McKinley

Synd bara att det är Telia som säljer Xoom, hade gärna skaffat mig en annars. Jag får vänta tills man släpper Galaxy Tab 10.1 med Telenor, fast å andra sidan så dröjer det nog inte så länge till, innan vi ser första surfplattan med Tegra 3. Android har använt Tegra 2/3 när man har utvecklat Honeycomb. Detta båda gott för framtiden för Tegra-baserade plattor.

mitrix
Medlem
mitrix

Och Motorola undrar varför de inte har så stora marknadsandelar i Sverige? Vem köper en Xoom för över 2000 mer än andra android 3/.1 plattor!? Särskilt då alla använder samma plattform och har samma upplösning.

Känns också som sagt lite sent i Sverige, hade den kommit då den kom i USA, så kan jag se marknaden, men nu känns det som en Tegra 3 variant kommer om bara några månader.