Med lanseringen av Nvidias grafikarkitektur Turing introducerades funktionen ”OC Scanner” som låter mjukvara överklocka företagets senaste grafikkort automatiskt och nu tar MSI Afterburner funktionen till den äldre arkitekturen Pascal.

När lanseringen av Nvidias arkitektur Turing ägde rum presenterades även mjukvarufunktionen OC Scanner. Funktionen ska låta användare av grafikkortsmodeller baserade på den senaste arkitekturen att överklocka sina grafikkort med ett enda knapptryck.

Nu har dock tillverkaren MSI passat på att uppdatera sin mjukvara Afterburner och gjort funktionen tillgänglig för grafikkort baserade på den äldre grafikarkitekturen Pascal. Värt att nämna är även att funktionen för Pascal i skrivande stund endast finns tillgänglig i den senaste beta-versionen av MSI Afterburner.

I dagsläget har MSI endast beta #9 tillgänglig på sin hemsida, Guru3D har däremot redan gjort Beta #10 tillgänglig för allmänheten tillsammans med den fulla innehållsförteckningen för uppdateringen.

OC Scanner låter således användare av MSI Afterburner utrustade med Pascal-baserade grafikkort att öka klockfrekvenserna för sina grafikprocessorer genom ett enda knapptryck. Däremot ändrar funktionen inga klockfrekvenser för grafikkortens videominne, något som fortfarande måste ställas in manuellt.

Värt att påpeka ytterligare en gång är att funktionen för den äldre arkitekturen är i beta-stadiet. Således kan det vara värt för användare som inte gillar att överklocka sina produkter på egen hand att ha is i magen och invänta en officiell, fullfjädrad version av MSI Afterburner som utrustats med OC Scanner. Något som i skrivande stund inte har ett specifikt lanseringsdatum, beta-versionen bekräftar dock att det är på ingång.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MondalezMonsanto Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
MondalezMonsanto
Gäst
MondalezMonsanto

Hur kan ni skriva denna ”sensations nyhet” utan att nämna att detta är en funktion som funnits i EVGA Precision XOC i över 2 år !?