Micro-Star International (MSI) firar hela 30 år som företag och gör det bland annat genom att släppa en specialutgåva av GTX 1080 med vattenblock och allt-i-ett kylare från EKWB.

Varken MSI eller EKWB är några okända småspelare för datorentusiaster. Nu har hårdvarutillverkaren gått ihop med specialisterna på vattenkylning för att ge oss ett läckert allt-i-ett paket som ska bistå med prestanda, ljudnivå och temperaturer som är rogivande för dom flesta.

Med ett heltäckande vattenblock gjort i nickelpläterat koppar, RGB-belysning och en färdigmonterad radiator med allt som hör till så är denna specialversion av GTX 1080 verkligen något extra. MSI Geforce GTX 1080 30th anniversary har givetvis klockfrekvenserna uppskruvade direkt från fabrik och landar på 1 721 megahertz basfrekvens samt 1 860 megahertz boost frekvens.

 MSI Geforce GTX 1080 30th Anniversary
GPUGP104-00
Core Clock speeds (OC Mode)Base: 1721 MHz / Boost: 1860 MHz
Memory Size / Type8GB GDDR5X
Thermal DesignFull Cover EK Waterblock
RGB LED BackplateYes
LEDYes (RGB)
ConnectivityDisplayPort x 3 / HDMI / DL-DVI-D
Dimensions Card277 x 167 x 54 mm
Dimensions Radiator177 x 133 x 68 mm

Förmonterat på kortet hittar vi EKWB:s egna allt-i-ett vattenkylare Predator 120 som tillsammans med den speciella födelsedagsversionen av vattenblocket ska hålla temperaturerna och ljudnivåerna till ett minimum.

Grafikkortet är med sin kompletta vattenkylningslösning stilrent och utstickande på GTX 1080-marknaden. Något som dock även lär sticka ut är prislappen då grafikkortet är en specialutgåva i begränsad upplaga och med påkostad design.

Svenska Grafikkortsguiden – Sveriges största löpande test av grafikkort

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid