AMD:s partnertillverkare förbereder sig för att lansera nya modeller av RX 5700-grafikkorten och nu har modeller från Gigabyte, MSI och Sapphire fastnat på bild samt mer information om Asus RX 5700 XT ROG Strix har läckt ut.

Partnertillverkade modeller av AMD:s grafikkort RX 5700 och RX 5700 XT har än så länge inte börjat hitta sina vägar till butikshyllor. Däremot förväntas detta att ändras runt mitten av augusti månad med lanseringen av bland annat XFX och deras ”Thicc 2”-modeller. Samt lanseringen av modeller som Powercolors Red Devil-variant.

Bilder på allt fler partnertillverkade modeller fortsätter att dyka upp online, nu från tillverkare som MSI, Sapphire och Gigabyte. Även ett komplett recensionskit från Asus för deras RX 5700 XT ROG Strix-modell har läckt ut med fullständiga specifikationer för grafikkortet.

Gigabyte RX 5700 XT Gaming OC

Flrst ut har vi Gigabyte med modellen RX 5700 XT Gaming OC som kommer utrustat med en kylarlösning som tar upp 2,5 expansionsplatser och tre 82 millimeters fläktar för att försöka hålla temperaturerna nere.

Modellen drivs av en 6-pin och en 8-pin kontakt och sett till bildanslutningar rör det sig om tre DisplayPort och en ensam HDMI-anslutning. I skrivande stund har modellens klockfrekvenser inte listats.

MSI RX 5700 XT Evoke

MSI har en ny produktserie på väg för AMD:s RX 5700-modeller. Den nya serien går under namnet Evoke och kommer att lägga sig näst längst upp i totempålen under företagets Gaming X-serie.

RX 5700 XT Evoke kommer med en ny design där två axialfläktar trycker luft genom kylflänsarna innanför den guldfärgade exteriören. Även här ser det ut att röra sig om en 6-pin och en 8-pin kontakt för strömförsörjning och likt Gigabytes modell har inga klockfrekvenser listats ännu.

Sapphire RX 5700 XT Pulse

Även Sapphire förbereder minst en modell utrustad med två axialfläktar och en kylarlösning som till synes tar upp lite mer än två expansionsplatser. Modellen drivs likt de tidigare varianterna av en 6-pin och en 8-pin kontakt. Dock har inga klockfrekvenser bekräftats ännu.

Sapphire RX 5700 XT Pulse ryktas lanseras den 30 augusti och prislappen sägs hamna omkring 429 brittiska pund, cirka 5 000 svenska kronor.

Asus RX 5700 XT ROG Strix

Sist men inte minst har vi Asus RX 5700 XT ROG Strix som utrustats med Asus välkända Strix-kylare med tre axialfläktar. Här rör det sig om en klockfrenvens på 1 840 megahertz (MHz), en Game-frekvens på 1 965 MHz och en maximal turbofrekvens på 2 035 MHz.

Inte mycket information finns kvar att tillgå angående Strix-kortet då hemsidan Videocardz lagt vantarna på och delat med sig av Asus recensionskit för modellen. Tillverkaren hävdar att Strix-modellen kommer att ha omkring 4,7 procent bättre prestanda än AMD:s referensmodell i 3DMark 11. Kylarlösningen ska resultera i en 32 procent tystare upplevelse med 18 procent lägre temperaturer jämfört med referensmodellen enligt Asus.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid