MSI kommer inte sitta på händerna och vänta på Intels Haswell-plattform som trots allt inte dyker upp förrän om tre månader. Istället rullar moderkortstillverkaren ut tre nya gaming-inriktade Z77-moderkort för Ivy Bridge och LGA1155 sockeln med allt från avancerade ljud- till nätverkskretsar.

Den röda tråden i MSI:s nya moderkortsserie ”Gaming” är just ett svart och rött färgtema samt dedikerade nätverksprocessorer från KillerNic för att sänka latenser och öka prestandan över nätverket, något som onlinespelare givetvis uppskattar. MSI Z77A-GD65 Gaming är flaggskeppet och här har MSI tryckt in en hel del godsaker som en Soundblaster Cinema-ljudkrets från Creative, ett Killer E2200-nätverkskort, stöd för trevägs SLI och Crossfirex med tre stycken PCI Express 3.0 x16 platser samt fyra DDR3-minnesplatser och stöd för OC Genie II för enkel överklockning. Det finns även mätpunkter för spänningar och en kraftigare spänningsdel för överklockning.

msigaming

Syskonet Z77A-G45 Gaming har samma grund funktionalitet med Soundblaster-ljudkrets och Killer E2200-processor men får nöja sig med stöd för tvåvägs-SLI och Crossfire samt att man förlorar några extra portar och de manuella överklockningsreglagen på moderkortet.

Instegsmodellen Z77A-G43 Gaming bantas ytterligare genom att man plockar bort stödet för SLI (det stödjer fortfarande Crossfire) men det finns fortfarande kraftfullare ljud- och nätverkskretsar än vad vi är vana vid och dessa består genom alla tre modellerna.

Pris och tillgänglighet för de tre moderkorten är ännu inte bekräftat.

Källa: Hardware.info


Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Arthur Denth Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Arthur Denth
Gäst
Arthur Denth

Avancerad nätverk?!? Killer E2200, vad är det för skit?

När jag läste ”avancerad nätverk” så tänkte jag mig något i stil med Intels 82572 kontroller, dvs sådant som man hittar i exempelvis deras nätverkskort i EXPI9400 serien, och diverse moderkort från Tyan och Supermicro.