Small preview image

Den senaste tiden har det kommit allt fler rapporter om att även musikindustrin och skivbolagen är skeptiska till det restriktiva DRM-skyddet på digital musik. Enligt en undersökning gjord av Jupiter Research säger nästan två tredjedelar av de högts uppsatta inom musikindustrin att man förmodligen skulle sälja mer musik om man gjorde sig av med DRM-skyddet. Ett tecken på att kanske även skivbolag och musikdistributörer börjar inse hur marknaden förändrats på senare år. Men samtidigt tror få av de tillfrågade i undersökningen att DRM-tekniken kommer att försvinna inom en snar framtid.



Analyst Mark Mulligan, one of the authors of the report, said the survey was carried out between December and January. This was before Apple boss Steve Jobs published his thoughts on music DRM and galvanised the debate about these protection systems.


Med andra ord verkar det som att musikindustrin inte är övertygade om att det kritiserade DRM-systemet är rätt väg att gå, men att man trots allt väljer att fortsätta med tekniken. Debatten har utan tvekan tagit fart igen och kanske är det trots allt möjligt att vi får se mindre restriktioner på digital media i framtiden.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid