Netgear Orbi Voice kombinerar meshnät, smart högtalare och röstassistent

Meshnätverk med ett par ess i rockärmen

1

Meshnätverk via Wifi är något som varit populärt under en längre tid och Netgear visar under årets IFA-mässa upp nästa generations produkter där Orbi Voice som kombinerar meshnät, smart högtalare och röstassistent fångar våra ögon.

Netgear är inga nybörjare när det kommer till meshnätverk, tillverkarens Orbi-produkter har funnits i flera år och snart är det dags för ännu en ny generations enheter att äntra marknaden. Under IFA 2018 stannade vi till hos Netgear och fick oss ett smakprov på Orbi Voice. En mesh-komponent som under huven har mer än vad vi vanligtvis hittar hos satellitroutrar.

Orbi Voice kombinerar egenskaperna hos en satellitrouter med en smart högtalare som utvecklats i samarbete med Harman Kardon och en röstassistent i form av Amazon Alexa. Högtalaren kommer med ett 3,5 tums element och en förstärkare på 38 watt (W). Ett stort mässgolv är långt ifrån den optimala platsen att testa en högtalare på, men den korta demonstrationen vi fick gav oss trots allt ett positivt intryck.

I dagsläget krävs det att andra produkter som Orbi Voice kopplas ihop med också har stöd för Amazon Alexa om användaren vill få en ordentlig multiroom-lösning. Netgear påpekar dock att man för närvarande växlar ord med Google för att kanske ge den nya lösningen stöd för Google Home Assistant. Dessvärre är det ingenting Netgear kan garantera kommer att komma till Orbi Voice.

Tre enheter i ett märks på prislappen

Netgears nya kombo-enhet kommer med en redig prislapp på omkring 3 700 kronor. Däremot ger den investeringen tre funktioner i en enhet. Netgear siktar på att den nya enheten ska landa på butikshyllor under oktober månad.

En annan Orbi-lösning som visas upp under IFA 2018 är ”Orbi Outdoor”. En satellitrouter med en IP65-klassat skal som ska kunna stå sig mot tuffa väderförhållanden. Orbi Outdoor kan även kopplas mot helt vanliga routrar, vilket öppnar upp för utökande av Wifi till utsidan av huset med vilken router som helst på insidan. Outdoor förväntas lanseras under samma period som Orbi Voice.

Se till att inte missa något reportage från IFA 2018 genom att hålla koll här på NordicHardware, våran Youtube-kanal och även vår systersajt Surfa.se

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Netgear Router Customer Service Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Netgear Router Customer Service
Gäst
Netgear Router Customer Service

bjhvgh