Ännu en gång har rykten angående en upplaga av spelkonsolen Nintendo Switch börjat cirkulera och denna gång hävdas det att lanseringen av denna kan komma att ske så tidigt som i början av nästa år.

Under en längre tid har det ryktats hit och dit om nyversioner av spelkonsolen Nintendo Switch. Dessa rykten visade sig stämma någorlunda under förra sommaren då Nintendo officiellt avtäckte konsolen Switch Lite samt en aningen uppdaterad version av originalkonsolen med upp till 80 procent längre batteritid. Dessa kom däremot inte med några stora prestandaförbättringar som det har ryktats om tidigare.

Nu menar nya rapporter från Economic Daily News (kinesiska) och Bloomberg att vi tidigt nästa år kan komma att de ännu en version av spelkonsolen där prestandaökning ligger i fokus. Enligt Bloomberg ska Nintendo ha siktet inställt på 4K-upplösning och ökad grafikkvalitet.

Annons

Bloomberg menar även att Nintendo förbereder en starkare uppsättning speltitlar än vi har sett lanseras under 2020. Dessa förväntas då lanseras i samband med den uppdaterade konsolen. Något som kan ge Nintendos plattform en chans mot kommande Playstation 5 och Xbox Series X. Bland dessa speltitlar finns bland annat Metroid Prime 4 och Zelda: Breath of the Wild 2 som båda avtäckts tidigare men i dagsläget står utan officiella lanseringsdatum.

Exakt vad det blir för hårdvara inuti denna potentiella nyversion av Nintendo Switch är något som i dagsläget endast går att spekulera i. Klart står dock att Nvidias Tegra X1-krets (Tegra X1+ hos versionen med längre batteritid) börjar visa sin ålder. Med den stundande lanseringen av nästa generations spelkonsoler ökar pressen på samtliga aktörer på konsolmarknaden. Även om Nintendo inte riktigt spelat efter samma rytm sett till konsollanseringar som Sony och Microsoft är det fortfarande två formidabla utmanare som nu börjat skymtas på horisonten.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid