Nintendo fortsätter blåneka att någon slags Switch Pro är på. Ett patent för DLSS-likande teknik för konsolen nämner dock Tensor-kärnor. Något som kan peka mot att en uppgraderad version av konsolen mycket väl är på väg.

Länge har det ryktats om att Nintendo arbetar på en så kallad Switch Pro. En uppgraderad variant av sin handhållna spelkonsol som sägs kunna driva spel i upp till 4K-upplösning. Däremot har Nintendo nekat att några sådana planer finns och när vi trodde att Switch Pro skulle avtäckas tidigare i år fick vi istället Nintendo Switch OLED.

En patentansökan inskickad av Nintendo under mars månad 2020 kan å andra sidan ge ytterligare bränsle till ryktesmaskinerna. Patentet i fråga handlar om en teknik för bilduppskalning till Nintendo Switch. liknande Nvidias egen teknik DLSS. Patentet nämner även hur konsolen kan komma att dra nytta av Tensor-kärnor för att hjälpa till med arbetsbelastningen.

Annons

Just att Tensor-kärnor nämns i patentet är vad som gett Switch Pro-ryktena ny energi. Ingen av de Switch-varianter som finns tillgängliga idag huserar några av dessa kärnor som introducerades i grafikprocessorer baserade på Nvidias Turing-arkitektur.

Nintendos patent har inte godkänts ännu. Det finns inte heller något som menar att det är konsolen i handhållen form som ska kunna driva den högre upplösningen och bilduppskalningen. Det kan komma att vara en uppgraderad form av själva basstationen som används när man vill avnjuta sina Switch-spel på en TV.

Nintendo har som tidigare nämnt fortsatt neka till att en nyversion av Switch är på väg. Patentet tyder däremot på att det i alla fall finns eller har funnits planer på en vassare upplaga av den handhållna spelkonsolen. När denna version kan komma att lanseras eller ens avtäckas är dock något som tiden får utvisa.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid