Den som spenderade mycket tid med Nintendo Wii när det väl begav sig provade förmodligen Wii Sports minst en gång. Samlingen sportspel som demonstrerade konsolens unika handkontroller görs nu om på nytt i form av Nintendo Switch Sports.

Nintendos enkla spelsamling Wii Sports är något av en klassiker. Trots att det i princip bara var en samling demonstrationer av vad spelkonsolen Wii kunde göra med sina gyroskoputrustade handkontroller. Sedan dess har det dock inte kommit många sportspel från Nintendos håll. Trots att många har velat se en modern version av Wii Sports på företagets nuvarande konsol Switch.

Det visar sig att Nintendo har lyssnat och nu har man avtäckt Nintendo Switch Sports. En ny samling som ska ge Switch-spelare möjligheten att spela fotboll, bowling och badminton bland annat.

Intel helt förvånansvärt är det Switch Joycon-kontroller som kommer att användas i spelen. Den fysiska upplagan av Switch Sports kommer även att inkludera en rem för benen så att handkontrollerna kan användas för till exempel fotboll utan att de flyger tvärs över rummet.

Nintendo Switch Sports kommer att lanseras den 29 april. Efter lanseringen har Nintendo planerat två uppdateringar till samlingen. Den första är den som gör det möjligt att använda handkontrollerna som benkontroller. Den andra lägger till golf till samlingen sportspel tillgängliga på konsolen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid