Nokia släpper nu på information om lanseringen av sitt kommande smartphoneflaggskepp Lumia 920. Telefonen som lanseras med Microsofts Windows Phone 8 operativsystem ska dyka upp i svenska butiker någon gång under fjärde kvartalet och får en prislapp på 5 700 kronor utan abonnemang.

Nokia och Microsofts övriga lanseringspartners för Windows Phone 8 hålls på halster och får fortfarande inte tala om några specifika lanseringsdatum för sina telefoner. Inte förrän Microsoft själva känner sig helt färdiga med Windows Phone 8 kommer det officiella lanseringsdatumen att spikas. Nokia gör så gott man kan och har nu meddelat att Lumia 920 snart finns i butik och säger att lanseringen kommer att ske under fjärde kvartalet 2012.

Även om detta betyder att telefonen kan dyka upp närsomhelst mellan den 1:e oktober till den 31:e december känns det som att ordvalet indikerar en hyfsat snar lansering. Nokia avslöjar desto mer intressant prissättningen på sitt nya flaggskepp. Lumia 920 med 32 gigabyte minne kommer att kosta runt 5 700 kronor inklusive moms utan några subventioner från teleoperatörer. En prislapp som kan jämföras med 5 995 kronor för Iphone 5 med 16 gigabyte lagringsminne. Eller för den delen Samsung Galaxy S III med 32 gigabyte minne som idag har en prislapp på runt 5 000 kronor.

Nokia Lumia 920 blir en av de riktiga toppmodellerna i Windows Phone 8-segmentet och kommer med en stor 4,5-tums skärm med 768 x 1 280 pixlars upplösning. Skärmen ska fungera extra bra i solljus och samtidigt gå att använda med vantar eller fingernaglarna. Andra nyheter är en kraftfull mobilkamera med antiskakteknik samt trådlös laddning.


Relaterade artiklar:

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
S0urcerr0RMean Machined1anny2Namnam3 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Nine20
Gäst
Nine20

jag kan inte bestämma mig! en gul eller vit – ja alltså fatBoy (aka 920) nu har det dykt upp en tjusig grå variant också!
hjälp . . .

Trizi
Gäst
Trizi

[quote name=”Nine20″]jag kan inte bestämma mig! en gul eller vit – ja alltså fatBoy (aka 920) nu har det dykt upp en tjusig grå variant också!
hjälp . . .[/quote]

Tycker den gula är snyggast just nu. Ska kika närmare på dem när de kommer till butik o se om jag är lika kär i den gula då 😛

sykoslaktarn
Gäst
sykoslaktarn

Trådlös laddning???? Har de kommit på lufburen el ala Tesla?

Medlem
Valentin Bockarovski

Om man nu skriver ut priserna så bör man kanske även påpeka att iPhone 5 med 32Gb kostar 6995kr. Då blir det en mer rättvis jämförelse, tycker jag.

Namnam3
Gäst
Namnam3

[quote name=”sykoslaktarn”]Trådlös laddning???? Har de kommit på lufburen el ala Tesla?[/quote]

http://sv.wikipedia.org/wiki/Qi_(tr%C3%A5dl%C3%B6s_laddning)

Dan Bergsten
Medlem
Dan Bergsten

Kanariegula luren är klart läcker.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Hade faktiskt kanske kunnat slå till på en om den inte hade varit så hemskt jäkla dyr. Nåja, jag köper väl en begagnad av någon Apple-taliban som köper en och sedan inte förstår hur den fungerar.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Riktigt intressant lur!
Väldigt bra val av upplösning måste jag säga, föredrar denna standardupplösning för att bl.a slippa skala 720p video – samt att portning av programvara från datorer många ggr går smidigare.
Hoppas kameran är bra oxå! 🙂