Ryktesmaskinerna går på högvarv och Nvidia sägs förbereda hela tre olika grafikkortsmodeller för lansering under början av nästa år.

Ett nytt rykte angående kommande grafikkort från Nvidia har nu börjat spridas. Denna gång är det inte bara en specifik modell som nämns utan tre olika enheter Nvidia påstås förbereda för lansering.

Dessa tre grafikkort ska vara Geforce RTX 2060 som tidigare ryktats göra en comeback utrustat med 12 GB videominne. Även denna gång nämns den komma med den mängden minne vid sidan av sin grafikprocessor. Den andra enheten hävdas vi Geforce RTX 3070 Ti utrustad med 16 GB minne. Det är här det senaste ryktet börjar skilja sig från tidigare utsagor som menat att Nvidia förbereder ett RTX 3070 Super med åtta gigabyte minne.

Sist men inte minst påstås det att ett Geforce RTX 3090 Super är på ingång. Denna upplaga med en fullt upplåst GA102-grafikprocessor. Detta skulle innebära 10 752 CUDA-kärnor, 336 Tensor-kärnor och 84 RT-kärnor tillsammans med 24 GB GDDR6X-minne. Grafikkortets TDP-värde sägs ligga på omkring 400 W till skillnad från originalmodellens 350 W.

I sedvanlig ordning rekommenderas en lagom stor nypa salt tillsammans med rykten och dylikt. Nvidia har inte bekräftat några nya grafikkortsmodeller och varje nytt rykte som dyker upp skiljer sig från de tidigare.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid