Låg initial försäljning sägs nu ha resulterat i att Nvidia stryper partnertillverkares tillgångar till RTX 4070-kretsar under en tid för att sälja av de enheter som just nu ligger osålda på butikshyllor.

Nvidia hävdas ha en svår tid med att få bort de nylanserade RTX 4070-grafikkorten från butikshyllorna. Försäljningen påstås enligt Boardchannels-forumet vara så pass låg att Nvidia nu överväger drastiska åtgärder för att räta upp situationen.

Enligt forumet det ha kommit rapporter om att Nvidia har informerat sina partnertillverkare om att tillgången till RTX 4070-enheter kommer strypas. Detta för att inte flöda marknaden med ännu fler enheter då det sägs ligga många osålda grafikkort på butikshyllorna. Detta trots att försäljningen ska ha varit relativt hög precis vid lanseringen.

Nvidia sägs då strypa tillgången under en månad. Något som då skulle kunna resultera i att osålda enheter hittar nya hem som inte är på butikshyllorna. Således skulle Nvidia minimera risken för att överflöda marknaden med grafikkort som inte är bästsäljare. Nvidia har redan betalat för fabrikskapacitet hos TSMC och deras 4N-tillverkningsteknik. Skulle det behövas en ökad tillgång på RTX 40-grafikkort skulle det förmodligen gå att ordna. Däremot ligger det även kvar en drös grafikkort ur Geforce RTX 30-serien kvar i butikerna. Dessa är förmodligen vad Nvidia vill att partnertillverkare ska fokusera på att sälja först och främst.

En nypa salt rekommenderas tillsammans med denna information. Nvidia skulle förmodligen inte medge att någon grafikkortsmodell säljer under förväntan. Konsumenter skulle förmodligen inte heller märka av någon temporärt strypt tillgång om många enheter ligger osålda. Således kan vi inte säga helt säkert om det ligger någon sanning i dessa rapporter.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid