Small preview image

NVIDIA har redan gett Intel lite att tänka på efter att man snott åt sig positionen som styrkretsleverantör till Apple. Intels styrkretsar har fungerat bra i allt förutom grafisk prestanda där Intels integrerade grafikkrets alltid lämnat mycket att önska. NVIDIA lyckades till slut övertala Apple att ge upp Intels styrkrets i förmån för NVIDIAs GeForce 9400M utrustade modell. Nu har NVIDIA öppnat dörren för nästa ”Intel-marknad” och det är ingen mindre (ursäkta ordvitsen) än netbook-marknaden.



Intel har med sin Atom-plattform mer eller mindre erövrat hela netbook marknaden och det är en av få marknader som man tror kommer att fortsätta växa under nästa år trots den sviktande ekonomin.


NVIDIA ska i en webcast ha poängterat att man håller ett öga på den växande netbookmarknaden. Även om man fortfarande är avvaktande ser man precis som i Apples fall möjligheter att tillföra plattformen något. En mer effektivare och kraftfullare styrkrets är vår kvalificerade gissning.


Man pekar på att plattformen behöver mogna ytterligare innan man på allvar ser över sina möjligheter och med det tror vi att man syftar på att netbooks får överlag lite bättre presterande hårdvara och framför allt att skärmarna i datorerna får sig ett lyft, om inte annat så med högre upplösningar. Något som gör en effektivare grafikkrets ännu intressantare.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid