Från ingenstans har nu information som hävdar att Nvidia kommer att avtäcka sin nya GPU för konsumenter kallad ”Turing” någon gång under nästa månad dykt upp.

Enligt en ny rapport från Reuters så ska Nvidia avtäcka en ny grafikprocessor ämnad för spelsugna konsumenter under nästa månad. Reuters summerade Nvidias finansiella rapport för det fjärde kvartalet 2017 och efter ett par stycken om hur kryptovalutors popularitet har gynnat Nvidia finansiellt så nämns en ny GPU med namnet Turing som sägs avtäckas under mars månad.

”The new GPU gaming chip, code named Turing, is expected to be unveiled next month. Even without it, Nvidia’s revenue from gaming rose 29 percent to $1.74 billion in the fourth quarter, accounting for more than half of its total revenue.” – Reuters

Exakt vad denna nya grafikprocessor kommer att dyka upp i för form går endast att spekulera i vid skrivande stund. Det går inte att säga om det är en ny grafikkortsarkitektur med namnet Turing som har lyckats flyga under radarn, eller om det är en Volta-baserad modell ämnad för konsumenter. Än så länge så är den enda informationen tillgänglig det korta stycka som Reuters hade att skriva om kretsen.

Reuters går inte eller in på exakt när Turing kommer att avtäckas. Nvidia håller i både Game Developers Conference (GDC) mellan den 19 och 23 samt GPU Technology Conference (GTC) mellan den 26 och 29 mars. Det kan dock ses som logiskt att avtäcka en krets ämnad för gaming under GDC då GTC är ett event mer inriktat på AI och maskinlärning än spel.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt Johansson
Medlem
Bengt Johansson

Turing är Nvidias svar på crypto-mining!