Det nya spelet Rage kom med den nya spelmotorn id Tech 5 som intressant nog automatiskt skalade upp eller ned grafikinställningar för att möta den magiska 60 fps gränsen. Det här har irriterat många användare, och efter minst sagt populär begäran kommer en uppdatering med avancerade grafikinställningar.

Vi har tidigare rapporterat om att många användare haft problem med den senaste titeln Rage från den kända spelstudion id Software. Det mest anmärkningsvärde har varit hoppande texturer som för många har gjort spelet helt ospelbart, men det andra har varit en funktion i den nya spelmotorn. id Tech 5 skalar automatiskt grafikinställningarna för att alltid försöka ligga på runt 60 fps. Det här är en funktion som inte imponerade hos PC-användare vilket inte är direkt förvånande.

Rage_5

För vissa har det inte fungerat helt som planerat, då det resulterat i väldigt låg prestanda. Det har även varit diskussioner om att det är den här skalningsfunktionen som skapat problemet med hoppande texturer. Efter begäran och utrop från användare har man nu släppt en uppdatering till spelet, öppnar upp möjligheten att ändra på avancerade grafikinställningar. De nya inställningarna som går att ändra på är vsync, texture cache och antistropic filter (AF).Innan detta var det enda man kunde ändra upplösning, ljusstyrka, anti-aliasing (AA) och GPU-omkodning.

Mottagandet av den nya uppdateringen ska vara blandad. För vissa har det resulterat i mycket högre prestanda och bättre stabilitet, medan andra klagar över att nya problem uppstått efter uppdateringen. Det verkar i alla fall som att de grafikproblem som fanns inte längre borde vara ett problem, utan att det är upp till AMD och NVIDIA att släppa fungerande drivrutiner. id Software arbetar redan med de båda parterna så förhoppningsvis bör dessa problem vara ur världen.

Ett av problemen som inte är relaterade till spelets grafik är att konsolen i spelet ska ha blivit låst. Det betyder att koder för saker som ”god mode” eller ”infinite ammo” inte fungerar, men det är någonting som troligtvis kommer lösas framöver.

Källa: GameFront

Relaterade nyhet:

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MunkattenMcKinleyJacob HugossonEliXyR Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
EliXyR
Medlem
EliXyR

man fick väl 2st inställningar till. Någe texture cache och vsync?

McKinley
Medlem
McKinley

Hmm, får bara fram this game is unavailable.
Fan är detta för jävla trams?
Är det Steam som jävlas med mig?

Tobias
Medlem
Tobias

Hurrah, nu flyter Rage mycket bättre 🙂 Tyvärr så finns det många problem kvar 😕