Windows 10 fortsätter att utvecklas i rask takt och när Microsoft nu släpper den senaste stora uppdateringen build 14316 är det med efterlängtade nyheter som dark mode och Bash-integrering.

Windows 10 build 14316 har nu släppts för Windows insiders i företagets fast ring-grupp. Detta är de användare som har nöjet och ibland frustrationen att testa Microsofts tidigaste testversioner av Windows 10 men med build 14316 finns det många nyheter att glädjas åt.

Läs även: Microsoft bakar in bash och Ubuntu direkt i Windows

Microsoft planerar en stor uppdatering av Windows 10 under sommaren och med namnet Windows 10 Anniversary Update ska det finnas hundratals nyheter och förbättringar. Flera av nyheterna går nu att testa i build 14316 där vi bland annat noterar det omskrivna stödet för Linux-operativsystemet Ubuntu och  kommandoskalet Bash.

Dark mode för ljusskygga användare

Andra mindre kända nyheter är ett nytt färgtema som kallat dark mode mer eller mindre inverterar de ljusa färgerna i applikationer som inställningar, Windows Store, klockan samt andra UWP (Universal Windows Apps) som är kopplade till Windows-temats inställningar. De appar som använder sina egna temakontrollers kommer dock inte påverkas.

Andra noterbara nyheter är en ny Connect app som gör det möjligt att styra din Windows 10-telefon direkt i din WIndows 10-dator utan att behöva en dockningsstation eller Miracast-adapter. Det går nu även att fästa applikationsfönster så att de stannar på alla dina virtuella skrivbord och för mobilanvändare ska operativsystemet nu även leverera bättre notifieringar om låga batterinivåer samt individuella strömsparfunktioner för appar i din dator.

Även den digitala assistenten Cortana får en mängd uppdateringar där man bland annat kan be Cortana hitta din borttappade mobiltelefon eller få henne att ropa till när ditt batteri börjar sina. Sist men inte minst har Microsoft även uppdaterat sina emoijs för att matcha med deras nya designspråk.

Se alla nyheter i Windows 10 build 14316 på Windows Blog.
Lägsta pris på Prisjakt.nu

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

Sjukt Nice med dark mode. Använder det uteslutande i visual studio