Utbudet av Ultrabooks är idag väldigt snålt, och väntas förbli så under den sista tiden av året. Men flera av de tillverkare som ännu inte visat upp några Ultrabooks väntas göra det under Intel CES januari nästa år, då 30 till 50 olika modeller ska visas upp.

Flera olika tillverkare har tillsammans tillkännagett en handfulla Ultrabook-modeller under första vågan eller ”First phase” som Intel kallar det, där plattformen som ska användas är Sandy Bridge. Second phase där det är Ivy Bridge som gäller ska tillverkarna däremot ha omfamnat Ultrabook-konceptet då CES-mässan då 30 till 50 olika modeller ska visas upp.

Tillverkarna har stort hopp över konceptet som tror att det kommer locka fler konsumenter att köpa, då det är maskiner som drar uppmärksamhet till sig till skillnad från de traditionella bärbara datorerna. Man tror även att tillgångsbristen på hårddiskar kan komma att stärka försäljningen av Ultrabooks under nästa år. Då hårddiskarna blir dyrare väntas SSD:er som ska användas bli billigare, något som gör att vanliga bärbara och Ultrabooks kommer lägga sig närmare varandra i pris.

Ultrabook

Hur pass betydande Ultrabooks kommer bli för marknaden är idag oklart då det rådar delade mening om det. Marknadsanalytiker tror Ultrabooks kommer inneha 20 – 30 procent av marknaden 2012, medan Acer säger 25 – 30 och Intel hoppas på hela 40 procent. 40 procent är inte omöjligt men då måste Ultrabooks komma ned i pris till en nivå som tilltalar vanliga konsumenter.

Ultrabooks är definitivt någonting nytt på PC-marknaden och ett ämne som vi på NordicHardware kommer att följa. Vi kan glatt meddela att vi kommer närvara på CES i Las Vegas och täcka eventet. Men vi har även en recension av en Ultrabook på gång vi hoppas kunna leverera till er inom kort.

Källa: Digitimes

Relaterade nyheter:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Swedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Spännande med Ultrabooks. Kommer AMD hoppa på detta tåget med Trinity sen?