Small preview image

OpenOffice.org är det kanske största hotet mot Microsofts kontorsprogramsvit Office 2007 och när man lanserade den senaste skarpa versionen av paketet, OpenOffice 3.0, belönades utvecklaren av överbelastade serverar efter den stora efterfrågan. OpenOffice.org har sedan dess avslöjat att 3.0 versionen slagit nytt nerladdningsrekord med 3 miljoner nerladdningar under den första veckan. Även om det är en imponerande siffra är det kanske ännu mer intressant vilka som laddat ner programsviten.



OpenOffice är utvecklat för de flesta plattformar och utanför Windows-plattformen en stor användarbas som Office 2007 inte når ut till. Man skulle kunna tro att det är just Linux och Mac användare som ska se intresse i kontorsprogramsviten, men enligt OpenOffice.orgs nerladdningsmätningar är inte så fallet. Hela 80% av de som laddade ner OOo 3.0 använde sig nämligen av Windows-operativsystemet. Vilket gör att man lika väl kan använda sig av Microsofts populära Office-paket. Men den stora skillnaden är såklart att OpenOffice är helt gratis, till skillnad mot Microsofts programsvit.


Men även om OpenOffice är gratis och ett väl fungerande alternativ till Office 2007 är de 3 miljoner nerladdningarna en bråkdel av vad Microsofts Office-paket når ut till. Man säger nämligen att mer än 550 miljoner Windows-ägare även använder sig av deras Office-paket.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid