En handhållen Xbox-konsol är något som cirkulerat i rykten den senaste tiden och Xbox-chefen Phil Spencer kastar nu bensin på elden genom att säga att det är något han tänker på väldigt mycket.

Handhållen gaming genomgår minst sagt en slags renässans just nu. Enheter som Steam Deck, ROG Ally och Lenovo Legion Go har blivit rejält populära och allt fler bärbara gamingkonsoler dyker upp i en stadig takt. Länge har det ryktats om att Microsoft kan komma att ge sig in på just denna marknad. Något som inte känns helt omöjligt efter att Xbox-chefen Phil Spencer uttryckt stort intresse för det i en ny intervju.

När hemsidan Polygon fick chansen att prata med Spencer nämnde Xbox-ledaren att han är imponerad av de handhållna enheterna. Problemet enligt honom är dock att de inte är tillräckligt mycket Xbox.

Han nämner hur han reste till GDC 2024 tillsammans med sin Legion Go. Däremot vill han se enheter kännas mer som hans Xbox. Spencer nämner att han vill kunna öppna Xbox-appen i ett fullskärmsläge men i ett mer kompakt format. Lite som när man använder sin konsol via sin TV men i det handhållna formatet enheter som Legion Go erbjuder.

Enligt Spencer överväger Microsofts hårdvaruteam olika formfaktorer för hårdvara och vad de har möjligheten att faktiskt skapa. Några stora frågor Spencer och teamet ställer sig är vart Microsoft kan hitta nya spelare och hur man ska erbjuda kunder att spela vid tillfällen man inte kunnat spela vid förut.

Xbox Series S

Intervjun med Spencer bekräftar inte nödvändigtvis existensen av en handhållen Xbox-konsol. Han nämner hur en mer optimerad app för handhållna enheter kan vara ett sätt att få in deras spel på den handhållna marknaden. Rent generellt känns det som att Spencer inser hur de handhållna konsolerna som lanserats de senaste åren har påverkat marknaden och att Microsoft behöver anpassa sig efter detta. Huruvida det faktiskt kommer bli i form av en bärbar spelkonsol från Microsoft eller en bättre hårdvarusvit till de redan lanserade konsoler från till exempel Valve, Asus och Lenovo återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid